<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » 今天兩個奇怪的賽果
返回列表 回復 發帖

今天兩個奇怪的賽果

今天在滑浪風帆,在最後一個浮標,排第二的西班牙竟然好像犧牲自己讓中國勝出。學那個評術員話齋,在這項運動是很難超越前面對手,更何況還有一段距離。在最後一彎,比著任何人拿不到金牌,拿銀牌都好丫,點會毅然唔知走去搏乜兼點睇都撞硬都撞埋去,梗被罰, 最後牌都無埋。
跟住到女跆拳道,個泰國選手落後一分,淨係跳來跳去,到最後一分鐘都唔出腳,最後十秒都唔出,企到夠鐘。我見人地爭少少輸左好多時都會喊,但我未見個人輸左係好開心既。重要乜都唔做而拿銀牌。嘩,岩岩聽到,個泰妹仲要係岩岩泰王杯邀請賽冠軍,又係由泰拳轉過黎打。以咁既背景,今天咁既行為和表現,真的是嘖嘖稱奇。
就係咁,中國就拿到今日的唯一果兩面金牌。

真的一字既之若 "奇"!!!!!!!!!!!!!!!

原帖由 dawander3r 於 2008-8-20 11:49 PM 發表
今天在滑浪風帆,在最後一個浮標,排第二的西班牙竟然好像犧牲自己讓中國勝出。學那個評術員話齋,在這項運動是很難超越前面對手,更何況還有一段距離。在最後一彎,比著任何人拿不到金牌,拿銀牌都好丫,點會毅然唔知走去搏乜兼點 ...
泰國果個正常 ...
中國一開始就鋤佢大腿 , 之後佢次次一單腳就跌 , 明顯受果下影響~~
原帖由 e_e 於 2008-8-20 11:54 PM 發表

泰國果個正常 ...
中國一開始就鋤佢大腿 , 之後佢次次一單腳就跌 , 明顯受果下影響~~
岩岩重播個專業話,跌係一個避免給人得分既一種招數,當然,常用就會扣分。

那踢不是太大力,所以影響不會長久,若果那踢又真係好利害,她就不可能仍然紮紮跳。因為中左條筋會痺。

更何況重點係佢都無點起個腳,直到最後也唔起。運動員不到最後一秒都唔會放棄,希望可以贏。四年既等待,努力,犧牲,有邊個肯淡淡輸掉。中國女柔道果面金牌都係最後反敗為勝才奪得,一d都得來不易。這就是世界性比賽的精彩之處。

所以我才對今天的賽果喳喳稱奇。
原帖由 dawander3r 於 2008-8-21 01:08 AM 發表

岩岩重播個專業話,跌係一個避免給人得分既一種招數,當然,常用就會扣分。

那踢不是太大力,所以影響不會長久,若果那踢又真係好利害,她就不可能仍然紮紮跳。因為中左條筋會痺。

更何況重點係佢都無點起個腳,直到最後也唔起 ...
佢無扎扎跳喎 , 佢只係un ...
佢唔起腳因為隻腳無力~~
無得好講架啦
一個人對賽果過程偏向有懷疑既
點都會講到原因支持
如果奧運都會有作假既話
咁呢個世界應該真係得騙子是真的
如果要話奇既不如話射擊個Biography
4年前打錯靶
4年後打左個4.4環

原帖由 donald15 於 2008-8-21 01:15 AM 發表
無得好講架啦
點都會講到原因支持
如果奧運都會有作假既話
唔一定要騙 , 賽事編排 判證鬆緊 器材(如掂池板) ...
足以讓一個大國金牌數 , 有+-10面之差~~
原帖由 donald15 於 2008-8-21 01:15 AM 發表
無得好講架啦
點都會講到原因支持
如果奧運都會有作假既話
如果要話奇既不如話射擊個Biography
4年前打錯靶
4年後打左個4.4環 ...
我嘟記得, 你喱個例子引用得好呀, 多嘢唸的人, 又話連個美國槍手(選手)都幫助中國, 美國佬金牌嘟唔要來幫中國人喇. THX, 夜了, 瞓先, bye.
若不喜, 仲鬧人唔識中文, 又話係某人喎, 仲要人慎入才回喎, 邊有噤惡架.

有會員跟尾狗話, 相比之下我D所謂既HDTVCAP 質素差好多, 謹慎諗了還是唔識回??? [img]http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... p;page=1#pid3877072[/img]

cgn
咁你又唔講下程菲
佢都攞兩個銅牌(跳馬同平衡木)
唔通又係專登輸既??

原帖由 wcchan886 於 2008-8-21 01:35 AM 發表
咁你又唔講下程菲
佢都攞兩個銅牌(跳馬同平衡木)
唔通又係專登既??
程菲已經好傷心, 中國女子體操隊, 在多個項目都不敵美國的柳金及約翰遜, 程菲加油, 楊伊琳加油, 中國體操隊加油.
若不喜, 仲鬧人唔識中文, 又話係某人喎, 仲要人慎入才回喎, 邊有噤惡架.

有會員跟尾狗話, 相比之下我D所謂既HDTVCAP 質素差好多, 謹慎諗了還是唔識回??? [img]http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... p;page=1#pid3877072[/img]

cgn
贏奧運冇獎金, 相信做馬機會不大~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » 今天兩個奇怪的賽果

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。