<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 最愛的幾句歌詞
返回列表 回復 發帖

最愛的幾句歌詞

大家有冇D 好鍾意既歌詞呀
例如有幾句好touch果D....(唔一定係情歌)

我自己鍾意黃貫中既 "十八"

從不知天高與地厚  漸學會很多困憂
也試過制度和自由
也許不再沒有  又或者不想再追究
我發覺這地球原來很大  但靈魂已經敗壞

從相簿中跟我又再會面  輕翻起每一片
十八歲再度浮面前
也許一切在變  又或者始終沒打算
我與我分開已很遠很遠  在浪潮兜兜轉轉
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
有,野仔嘅 落雨路 吖!
收音機爛了 跳字鐘壞了
玩具熊倦了 舊衣裳穿了
天色都灰了 笑臉遺下了
舊良朋別了 知心人少了
想要幹的還是沒完沒了
想要見的還是不見了
會變舊到最後 還剩下多少

再睇埋本小說,真係唔係好想繼續老落去…
Originally posted by toro at 2005-4-5 07:32 PM:
有,野仔嘅 落雨路 吖!
收音機爛了  ...
嗯..!!!!!同類!!!!我都好好好鐘意本小說!!!!!
有時覺得自己好似阿水...我女友好似個阿煩,,,,,佢好鐘意比人鐘意比人追既感覺...
其實咁講起個心又有d酸....因為我又係好似阿水咁好愛阿煩...只係最衰阿煩既性格就係咁...呢本書有次睇到我喊啊...果陣有冇聽落雨路既廣播劇啊toro兄??又係好好好正架!!
嘩~~~好多同路人呀~~
我又係好like"落雨路"架~~
睇到佢地真係好鬼感人架~~
而且阿水個角色有的似我~~呵~~請勿見怪唷~~~
Originally posted by ~@~ at 2005-4-5 08:10 PM:

嗯..!!!!!同類!!!!我都 ...
無聽哂全部囉,但係佢d小說全部睇哂,小胡嘅嘢睇到我想喊,有時人大左真係唔係樣樣想做嘅嘢都做到,你鐘意嘅人(朋友又好家人情人都好)未必一世响你身邊…
Originally posted by toro at 2005-4-5 08:23 PM:

無聽哂全部囉,但係佢d小說全部睇哂, ...
人愈大個世界好似愈黑暗咁,.....知心朋友小左.,...換黎既係好多好多想利用你既人....豬朋狗友
Originally posted by ~@~ at 2005-4-5 08:26 PM:

人愈大個世界好似愈黑暗咁,.....知心朋友小左.,...換黎既係好多好多想利用你既人....豬朋狗友
咁我又好彩,d朋友都好好,但係有d好想見嘅人就真係見唔到…所以霑叔講得好:「朋友無事要常相見」
Originally posted by toro at 2005-4-5 08:31 PM:
咁我又好彩,d朋友都好好,但係有d好想見嘅人就真係見唔到…所以霑叔講得好:「朋友無事要常相見」
呢幾年去左英國讀書...香港d真心朋友又小搵左....英國既朋友又唔可以話講真心喎.....
我真係好需要真心朋友><
Originally posted by ~@~ at 2005-4-5 08:35 PM:

呢幾年去左英國讀書...香港d真心朋友又小搵左....英國既朋友又唔可以話講真心喎.....
我真係好需要真心朋友><
去到第二度又真係寂寞d嘅,又同d鬼仔未必傾得埋,放心啦!時間好快就過,最緊要努力讀書,唔係又要留耐d仲麻煩,性版嗰便我有個竇口吹水,得閒搵我哋傾計囉,講第二樣都得ga,未必要講咸嘢(希望dester唔好怪我公器私用)
Originally posted by ~@~ at 2005-4-5 08:10 PM:

嗯..!!!!!同類!!!!我都 ...
你個情況....haa....都同我有d似.....
其實係女仔都鐘意b人追ga la....慣
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 最愛的幾句歌詞

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。