<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 杜奧巴死不悔改
返回列表 回復 發帖

杜奧巴死不悔改

杜奧巴 : 我除了手球別無選擇 , 好讓自己射門更舒服

「這是一場重要的比賽,而且我們也在這場比賽中獲得了勝利。現在曼聯距離我們還有15分的差距,而且他們的比賽要在明天纔會進行,這樣所有的壓力就都轉移到他們的身上了。」杜奧巴顯得有些餘興未盡,「我們現在隻需要4場勝利就可以舉起本賽季聯賽冠軍的獎杯了,能衛冕聯賽冠軍的感覺非常好。」

杜奧巴在比賽中打入的第二個進球有明顯的手球嫌疑。當有記者問到這個問題的時候,杜奧巴沒有掩飾:「那個進球之前我的確手球了,當時我用自己的手臂控制了一下皮球,好讓自己射門的時候更加舒服。不過這就是足球,在場上什麼樣的情況都有可能發生。我不想再對這件事情解釋什麼,當時皮球衝著我飛過來了,除此之外我別無選擇。」

當有記者稱這樣對曼城不公平時,「魔獸」顯然不高興了,「那你把我的這個進球取消了吧。」杜奧巴郁悶的說。上輪對戰富咸杜奧巴的一粒進球就被取消,這樣的結果還真讓他喫不消,一個前鋒最在意的事情就是進球,把他的進球取消,難怪杜奧巴會不高興。

>條友口出狂言, 比起唔認手球個d 球員更無良心, 佢地起碼知道手球唔岩.. 寧願死撐扮無罪, 好過杜巴生明知唔岩仲好理直氣壯, 認為手球係一件正確既事呀.. 唔知醜.. 一d 體育精神都無.. 亳無公平競技之心..
係儒家學說中, 人既四端中仁義禮智都破壞晒, 同禽獸無異..
無惻隱之心, 無公平正直之心, 無謙讓之心, 無是非之心, 非人也..
不過這就是''足''球

講得好~照孔子所講,非人也,即係禽獸~禽獸係用四足黎行路~呢個就係佢踢既''足''球
摩連奴真係乞人憎, 上次佢先話車仔成日俾球證針對, 希望曼聯從後趕上 la
Originally posted by tkk2p at 2006-3-27 10:42 PM:
不過這就是''足''球

講得好~照孔子所講,非人也,即係禽獸~禽獸係用四足黎行路~呢個就係佢踢既''足''球
很好的句子,拜服!
??認又衰仔....
唔認又衰仔???
佢講得好arm ar
係有做過.....點解唔可以認?
Originally posted by cfccfcc at 2006-3-27 11:09 PM:
??認又衰仔....
唔認又衰仔???
佢講得好arm ar
係有做過.....點解唔可以認?
可能前排迪羅斯主動去同球證講自己手球入波,叫球證取消,令杜奧巴既口大大更剋人憎,另一方面,杜奧巴真係幾剋人憎既球員之一,就算佢表現幾好多數人都會幫佢打折。包括我在內。
我愛長澤
Originally posted by lemon_kaka at 2006-3-27 10:38 PM:
杜奧巴 : 我除了手球別無選擇 , 好讓...
1.其實我睇唔出同佢講的說話同孔子有咩關係
2.我唔覺得佢講的說話有咩問題

其實
用一個平常心去睇
你打波都會舉手話唔係自己出界
追唔到你會扯衫
打藍球會打手都唔比人得分
個球飛過黎
你會淨係知要入波
handball入o左好少會同球證講
那麼他們也沒有是非之心
人禽之辨上他們都不是人

上年利記對車仔個球又見人講個車仔唔低?

佢第一唔代表係罪
如果車仔係第2
但係佢場場好波
我會話第一個個

[ Last edited by Azuma on 2006-3-27 at 11:23 PM ]
Originally posted by Azuma at 2006-3-27 11:14 PM:

1.其實我睇唔出同佢講的說話同孔...
唔好意思,迪羅斯剛剛自首過。上個禮拜之嘛。哈哈!!

仲有,踢波時如果好似你咁講,咁呢個球員一定會俾人圍,至少街場係咁。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-3-27 11:18 PM:

唔好意思,迪羅斯剛剛自首過。上個禮拜之嘛。哈哈!!

仲有,踢波時如果好似你咁講,咁呢個球員一定會俾人圍,至少街場係咁。
哈哈

咁我味要改lor.............................
Originally posted by Azuma at 2006-3-27 11:20 PM:

哈哈

咁我味要改lor.............................
好在你唔係同我踢波咁姐。
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 杜奧巴死不悔改

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。