<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 魚艦嚇死人...
返回列表 回復 發帖

魚艦嚇死人...

千里達迫和瑞典...
厄瓜多爾驘波蘭...

今屆旺冷門?
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
其實入得32強, 真係沒咩話冷門唔冷門, 入得去都有番咁上下, 邊個臨場發揮得好就有機搶到分~
仲有所謂冷門, 都只不過係我地少睇佢地, 唔知咩料右沒咁大名氣, 會覺得佢地弱d~
所以我覺得只有熱門, 沒有冷門
[quote]Originally posted by supportMU at 2006-6-11 07:09 PM:
其實入得32強, 真係沒咩話冷門唔冷門,... [/quote
同意
Originally posted by supportMU at 2006-6-11 07:09 PM:
其實入得32強, 真係沒咩話冷門唔冷門,...
小弟乃足球門外漢,
今夕多得先生賜教,
受益不少,小弟在此謝過~
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
Originally posted by 甘國武 at 2006-6-11 07:02 PM:
千里達迫和瑞典...
厄瓜多爾驘波蘭...

今屆旺冷門?
另一個解釋, 瑞典同波蘭俾人高估左
聽講波佬講, 千里達都唔弱架, 好多球員踢緊英甲或者英冠, 所以有能力迫和瑞典, 另外厄瓜多爾o既右閘同前鋒都有英超經驗, 因此不容小覷
Originally posted by supportMU at 2006-6-11 07:09 PM:
其實入得32強, 真係沒咩話冷門唔冷門,...
但其實稱呼球隊做冷熱門也不是無根之談
十隻手指有長短,三十二強也有強弱
我會認為強弱、熱冷也是可分出來的
排名排第三十二總是比排第一的弱吧?

千里達一仗就真是最令人嘖嘖稱奇
06年4月世界排名排47,瑞典排16
睇翻往績,千里達熱身賽試過多場都輸
只是贏過德國丙組球會二比一
所以被稱為弱,實在不為過

這場弱旅贏波既關鍵,都是希斯納的超水準發揮吧
所以說爆冷,實在很合理
Originally posted by bigfish at 2006-6-11 07:43 PM:

另一個解釋, 瑞典同波蘭俾人高估左
...
再有另一個解釋,就係瑞典同波蘭賽前都唔多唔少有輕敵心理
Originally posted by 甘國武 at 2006-6-11 07:19 PM:

小弟乃足球門外漢,
今夕多得先生賜教,
受益不少,小弟在此謝過~
賜教就唔敢當~ 大家討論下研究下先好玩
Originally posted by 迷途小羔羊 at 2006-6-11 07:53 PM:

但其實稱呼球隊做冷熱門也不是無根...
我覺得名次呀, 往績呀, 都係叫做個紀錄姐, 波架野真係場場唔同~ 美國都叫世界排名第3定第6, 但英格蘭排第9, 唔通英格蘭WIN左美國就叫爆冷...不會吧... 數據始終都係數黎姐~
仲有, 熱身賽都話明係熱身, 點會咁認真出真功夫? 一個唔好彩好似CC咁就真係"柯哩吉替", 所以我覺得熱身賽成績仲唔可信過數據, 仲有好多國家會在熱身賽專登示弱, 扮屎, 就係為左等你地d自以為世界強隊輕視, 睇小~ 咁就會出現所謂的"爆大冷"吧
重有一個好好嘅解釋 -- "波係圓嘅"
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 魚艦嚇死人...

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。