<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 點先算尊重對手?
返回列表 回復 發帖

點先算尊重對手?

最近落街場踢波的一些事,不吐不快,希望大家討論下
相信大家落街場踢波又好,打波又好,都會遇過一d高自己隊波幾班的對手
我成日都覺得,你勁,我輸得心服口服,但係唔好咁無品咁串嘴

個次去踢波,對個班波基本上係勁過我同我班frd幾班,根本係無得鬥的
但個班人贏還贏,仲要不斷地玩波玩波玩波
我覺得,你有技術,玩波唔係一個問題
但個班人已經玩到志在當我地係傻仔咁玩,而非為純粹為入波為贏而玩
一副不屑同我地踢的樣子

通常遇到呢d情況,我一定好唔gur呢d人+唔想再踢
我寧願同d無咁勁嘅人踢開心波,都好過同呢d人踢
Joca Bonito,除左踢得漂亮之餘,係咪都應該有尊重對手的態度?
你應該練好 d 腳法, 玩返人轉頭, 唔好俾人玩完之後向媽媽呻

[ Last edited by bigfish on 2006-6-14 at 07:30 AM ]
用盡全力狠狠咁炒對手or俾對手炒。
我愛長澤
Originally posted by german at 2006-6-14 06:43 AM:
最近落街場踢波的一些事,不吐不快,希...
同意,所以果d人唔會成大器,技術係有限公司,只懂賣弄,不懂實際,到遇到佢地自己高幾班既人輸左之後就會打人
摺吧啦
我細細過都試過都曾經同d高幾班既人踢波~當然情況就會好似你一樣咁~
雖然係好無feel~但係從中都會學到唔少既足球智識~都學到咩叫踢波有品同有風度~
我地係學佢既足球智識~唔係學佢一d唔好既野...
當然我遇到呢d事既時侯~我會準全力咁去搶波同跑~
你入到波之後就會發覺佢地收哂聲~哈哈^^
若然做到碧咸細哨享利(當然仲有其他啦)等咁有風度~那就最好了~

[ Last edited by andy020290 on 2006-6-14 at 08:54 AM ]
我的心曾經為你打開過~只是你扮作看不見~
Originally posted by andy020290 at 2006-6-14 08:53 AM:
我細細過都試過都曾經同d高幾班既人踢...
冇錯,所以同高過自己實力既人踢波既時候就一定要多d走動去搶波,就算輸波人地都會欣賞你,而且你搶波一定會做到威脅比對手
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-6-14 09:09 AM:

冇錯,所以同高過自己實力既人踢波既時候就一定要多d走動去搶波,就算輸波人地都會欣賞你,而且你搶波一定會做到威脅比對手
我有一部分既體能都係咁樣練番黎嫁咋~係咁狂迫自己走...有時佢地玩玩下失左波...
射入埋仲好笑~

[ Last edited by andy020290 on 2006-6-14 at 09:14 AM ]
我的心曾經為你打開過~只是你扮作看不見~
有次好似對方有條友回傳比個龍,我追埋去個龍度,個龍好奇怪又唔解圍又唔用手接(佢自己已經掂左波),跟住我同佢"彊侍"左好耐,笑鬼死
摺吧啦
Originally posted by andy020290 at 2006-6-14 08:53 AM:
我細細過都試過都曾經同d高幾班既人踢...
我估o個班人都係識得洽o靚仔, 出到去咪又係俾人玩
碧咸初出道都有d 火, 依家就有大師級風度了
我覺得呢個世界, 始終係有球技嘅人多, 有球品嘅人少.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 點先算尊重對手?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。