<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 卡卡自解若離AC米蘭去向哪里 英超四大豪門竟然都喜愛
返回列表 回復 發帖

卡卡自解若離AC米蘭去向哪里 英超四大豪門竟然都喜愛

卡卡自解若離AC米蘭去向哪里 英超四大豪門竟然都喜愛 (2007-10-10 - 18:14:10)

上周末AC米蘭球星卡卡獲當FIFPro世界最佳球員,國際足聯剛剛公布的世界足球先生大名單,他也是榜上有名。近日在接受《時尚先生》雜志採訪時卡卡表達了對英超聯賽的向往。

近三個賽季卡卡和AC米蘭兩度在冠軍盃上遇到利物浦,結果是一悲一喜,上賽季戰勝利物浦捧杯之前紅黑軍半決賽中擊敗了另一個英超豪門曼聯,卡卡在主客場兩場比賽中都有精彩發揮。接受採訪的時候卡卡首先強調自己在米蘭很快樂,至于以後,他用“假設”開頭。

“我在米蘭非常快樂,我不想改變現狀。不過,如果假設一下,如果我有一天會離開米蘭,那麼我會去一家與米蘭等級相同的球會,我想只有英超和西甲有球隊可以與米蘭相提並論。”

英超中能與米蘭比肩的當然是四大豪門,曼聯、阿仙奴、車路士和利物浦,卡卡對每一家都有興趣。“曼聯是一支美妙的球隊……我也喜歡阿仙奴。至于車路士和利物浦,他們的更注重戰略戰術,陣型緊湊,組織嚴密,也許少了點創造力,但是他們都有優秀主帥。我尤其欣賞賓尼迪斯。”

也許,卡卡的一番話隨後會成為媒體爆炒的原料,不過一切都是在假設的基礎上,盡管英國通訊社以“卡卡渴望登陸英超”為標題,但從目前情況看只能是英國媒體的美好想象。當然,我們必須給奇跡留下點空間,至于可能性有多少,每個人心中都有答案。(黎璐)

格蘭都叫優秀GA主帥?
我就唔係咁睇LA
佢唔好上車la
入銀河艦隊la
再唔好紅軍都唔錯
Originally posted by SCM at 2007-10-10 09:33 PM:
佢唔好上車la
入銀河艦隊la
再唔好紅軍都唔錯
去紅軍無用,高q大腳唔岩佢打
只會浪費左kaka
Originally posted by 157x571 at 2007-10-10 09:43 PM:

去紅軍無用,高q大腳唔岩佢打
只會浪費左kaka
同意 同埋如果佢同謝拉特一齊打中場
我怕位置重疊
要謝拉特打防中 我覺得又無打攻中咁好睇

如果真係要揀英超波
阿仙奴岩佢 地面攻勢多 中場更有活力

西甲既巴塞岩佢 但巴塞中場依傢好夠人
但如果佢去埋巴塞....真係有最強既攻擊組合...
Originally posted by sky308 at 2007-10-10 10:02 PM:

同意 同埋如果佢同謝拉特一齊打中...
但雲格唔會出高價買佢啩
仲有,巴塞中場咁多猛人
邊有位比卡卡打
Originally posted by sky308 at 2007-10-10 10:02 PM:

不過...阿仙奴岩岩打起左路斯基, 費比加斯同希比呢三個中場...加多個卡卡...冇位置俾到佢喎....
man utd~~~CARRICK

Cyndi Wang

去到巴塞
好一個乖仔好快會比細哨帶壞
Originally posted by iknow at 2007-10-10 10:16 PM:

不過...阿仙奴岩岩打起左路斯基, 費比加斯同希比呢三個中場...加多個卡卡...冇位置俾到佢喎....
how about紐記
打開意甲轉英超成功例子真係唔多wor....華朗加"膠刀"已經係好例子~攻擊球員要適應英超速度真係有d難度...雖然卡卡算係踢法直接簡單,又算夠速度...但係可能只係係意甲我地先覺得佢快~

都係留番ac好d啦~~英超...邊度會有進攻中場呢個位置呢!?
Originally posted by SCM at 2007-10-10 10:34 PM:

how about紐記
應該買唔起佢...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 卡卡自解若離AC米蘭去向哪里 英超四大豪門竟然都喜愛

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。