<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 巴塞國米大交易 : 伊度奧+希比+46mill=伊巴謙莫域
返回列表 回復 發帖

巴塞國米大交易 : 伊度奧+希比+46mill=伊巴謙莫域

巴塞國米正式宣佈交易完成!
巴塞用 伊度奧+4千6百萬歐羅+希比(包薪7成借用一年)伊巴謙莫域 一個 !
伊度奧上季為巴塞締造三冠王霸業(聯賽入球比伊巴謙莫域多5個), 曾三度奪得非洲足球先生.

但巴塞會方死撐估價伊巴謙莫域應值6千6百萬歐羅, 並謂伊巴謙莫域有五年約, 比伊度奧只剩一年更抵云云... 不過另一邊廂摩帥掩住半邊咀笑, 佢話伊度奧同伊巴謙莫域係值一樣咁多錢, 直言巴塞係變相用左近億歐羅買人, 暗寸對方為求與皇馬抗衡, 不惜甘心做羊牯.

530 x 350 PIXEL下載

500 x 375 PIXEL下載

評分次數

國米賺哂
巴塞冇計, eto最後一年....唔換就蝕!
伊巴踢歐聯唔掂可以賴國米中場
但而家踢巴塞冇得賴,即管睇下佢踢成點先
伊度奧+4千3百萬歐羅先等於一個伊巴謙莫域,身價已經高過一個C7…

希比好似話係麥士維交易嘅一部份。

評分次數

我反而覺得巴塞應該要咁交易
第一、Eto'o唔走就下年自由身啦
第二、巴塞對車仔苦戰...點解?因為地面戰術破唔到密集~有個中鋒型既伊巴同個人射門技巧咁高既球員可以以奇把破密集
第三、伊巴既能力大家上季有睇國米球賽既人可以了解到,一己之力,可以屈機

評分次數

Yeah, I like the idea of the deal, but 46m Euro + Eto'o seems a bit over the top. I'd think of it more of a one-for-one trade.

評分次數

原帖由 自由神 於 2009-7-28 03:18 PM 發表
我反而覺得巴塞應該要咁交易
第一、Eto'o唔走就下年自由身啦
第二、巴塞對車仔苦戰...點解?因為地面戰術破唔到密集~有個中鋒型既伊巴同個人射門技巧咁高既球員可以以奇把破密集
第三、伊巴既能力大家上季有睇國米球賽 ...
伊巴既能力同伊度奧既能力- -仲差很遠吧- -
一個每季都係聯賽入多個20球既前鋒
同一個每每大賽就唔見人, 最多個季都係得17球既自大狂
除了控球技術外, 想不到有什麼方面伊度奧比伊巴差- -~
摩連奴實在是太聰明了- -
巴塞隆拿來季就會看到沒有可靠正前鋒的可憐

評分次數

原帖由 fderek 於 2009-7-28 05:10 PM 發表

摩連奴實在是太聰明了-  ...
I agree with u. For the past performance, 伊度奧 is better than 伊巴謙莫域.
原帖由 fderek 於 2009-7-28 05:10 PM 發表

摩連奴實在是太聰明了-  ...
伊巴謙莫域好Q獨食
Eto'o幫巴塞建功立業咁多年, 水準又穩定, 係會長同班阿頭唔妥佢, 嫌佢紀律唔好, 所以死都要賣走佢, 咁市場上又無夠份量既人代替(例如大衛韋拿), 咁局住惟有俾國米噤水魚囉!

評分次數

原帖由 shehboy 於 2009-7-28 05:49 PM 發表
Eto'o幫巴塞建功立業咁多年, 水準又穩定, 係會長同班阿頭唔妥佢, 嫌佢紀律唔好, 所以死都要賣走佢, 咁市場上又無夠份量既人代替(例如大衛韋拿), 咁局住惟有俾國米噤水魚囉! ...
讚同....冇功都有勞
自美斯發癲   亨利加入  癲奴走後    水準一樣 冇大上大落
好唔想Eto'o走.....

評分次數

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 巴塞國米大交易 : 伊度奧+希比+46mill=伊巴謙莫域

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。