<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 世界盃40個經典入球...有無心目中既金球係處
返回列表 回復 發帖

世界盃40個經典入球...有無心目中既金球係處

http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... page=30&fpage=1

頭尾都係阿根廷的入球!!:cool:

有兩個我認為既金球竟然唔係呢段片之中??
就係..............
90年 南斯拉夫 vs 西班牙
南斯拉夫既史杜高域射出的神奇弧形罰球!!(龍門完全係望門興歎)

94年 羅馬尼亞 vs 阿根廷
羅馬尼亞赫傑跟杜米迪斯古妙到豪癲既短傳入滲!!
好似有人post過
Originally posted by kakeidevil at 2005-11-19 17:25:
好似有人post過
係呀
不過討論下都得啦
Originally posted by leeyanta at 2005-11-19 05:27 PM:

係呀
不過討論下都得啦
哦..
Originally posted by kakeidevil at 2005-11-19 17:31:

哦..
唔好只係曼魚及皇阿瑪呀!!
Originally posted by leeyanta at 2005-11-19 05:23 PM:
[url]http://www.26fun.com/bbs/view...
樓主你講得無錯!
94年16強羅馬利亞 對 阿根廷
赫傑同杜米迪斯古合作這一球真係絕!

兩人在右路邊線進攻,我記得用左2-3次one-two,2人只係單用撞牆已劏開阿根廷防線,最後由杜米迪斯古門前篤入!勁!

[ Last edited by edifier on 2005-11-21 at 09:43 AM ]
紐卡素擁躉
另外94年都有一球組織好漂亮,記憶中好似係八強羅馬尼亞對瑞典
加時階段瑞典得一罰球,開罰球果個(唔記得佢個名)作狀直射,成條人牆比佢呃晒跳起,個波從跳起的人牆下輕輕地滾入禁區,而在人牆旁邊埋伏的布連(好似係佢),趁機轉身窄角度射個弧形球入網!

這球我當年睇時覺得佢地係練左好多次,絕對唔係臨場先決定咁做的!

[ Last edited by edifier on 2005-11-21 at 09:46 AM ]
紐卡素擁躉
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 世界盃40個經典入球...有無心目中既金球係處

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。