<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 老老實實,Thomp 有冇男人之虎?
返回列表 回復 發帖

老老實實,Thomp 有冇男人之虎?

1200 x 645 PIXEL下載

有呀!甩緊髮呀!有冇方法處理呀?
Thomp 發表於 2017-8-7 03:19 PM
同病相憐   

三千煩惱絲,真係好令人煩惱;係煩惱脫髮問題呀!人到中年,問10個男人,9個都話最驚甩頭髮,況且現世代,唔單止男性,連女性都有脫髮問題,不過大家唔好太擔心,唔一定下下要搵咩「防脫髮專家」去幫手,又唔使食藥咁慘,其實從日常生活落手,減少進食以下食物,已經非常有效去阻止脫髮呢!

朱古力
雖然好多研究都話朱古力有好多好處,但原來副作用係會妨礙身體吸收維生素,而且有機會導致荷爾蒙失衡,頭髮以及皮膚都會有營養不良問題。

蒜頭
根據美國皮膚學院研究所知,原來維他命A有導致脫髮嘅風險,而蒜頭就含有大量維他命A。

甜品
無錯呀!因為糖一直都有研究指係對頭髮健康有莫大影嚮,糖喺人體之中要分解成有機酸,影嚮頭髮顏色及健康,令頭髮枯乾甚至脫落。

奶油
Cream係好多人至愛,同上面嘅糖仲要係孖公仔,不過Cream有動物油,會致頭皮分泌失調,所以盡量用植物油啦。

一直有話即食麵會致脫髮,的確原來麵係含有糖份,唔單止即食麵,所有麵同樣會有加速脫髮嘅問題!

䶢水魚
原來海魚含有大量汞,長期食海魚,會令髮質變差,頭髮出油,乾旱脫落等問題,想食魚不如食淡水魚啦!
Thomp 發表於 2017-8-7 03:19 PM
甩左幾耐、邊部份
甩左幾耐、邊部份
港燦男 發表於 2017-8-7 03:31 PM
甩左十幾年,額角!
甩左十幾年,額角!
Thomp 發表於 2017-8-7 03:46 PM
M額
甩左十幾年,額角!
Thomp 發表於 2017-8-7 03:46 PM
溝唔溝到女
J 就有!溝就無!
J 就有!溝就無!
Thomp 發表於 2017-8-7 05:33 PM
去韓國植髮學Leon
J 就有!溝就無!
Thomp 發表於 2017-8-7 05:33 PM
做織髮學古巨
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 老老實實,Thomp 有冇男人之虎?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。