<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 貨幣兌換問題
返回列表 回復 發帖

貨幣兌換問題

想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?2 B2 g3 }  V2 w! |$ Z0 f+ \  m+ n8 x
如需要,手續費大約要多少?
0 u1 W9 h2 n" w6 p* `. J如在酒店內兌換又有何不同呢?
! Q3 @- }1 p9 K. b( N; l2 R唔該哂^^

Originally posted by garycheung at 2007-9-25 00:30:7 B- B& e* U% f8 p; G
想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?1 j/ R3 r; W; ]1 }/ s8 Z9 A+ x
如需要,手續費大約要多少?+ R: E$ P) M' F* M
如在酒店內兌換又有何不同呢?) p; Y1 D/ U+ |4 S3 Z
唔該哂^^
1 t2 f# p3 G  j; `
我以前都試過對換,如果你有佢地銀行戶口,佢地就唔會收你手續費,不過宜家唔知有冇改到
Originally posted by garycheung at 2007-9-25 12:30 AM:
% N, p  M/ i2 i/ K7 F! v4 P想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?: c, i$ Q* o( w
如需要,手續費大約要多少?
7 G: Y! l' C- k0 j如在酒店內兌換又有何不同呢?
9 ?) l( |, b6 a  A唔該哂^^
- ]7 t( N5 O6 H6 t* r
# b2 U( ?% w2 P2 e  r  p& f
以我所知大部份Bank都要收最少0.3%起 ( 除非你擁有該Bank的a/c )9 P1 M* X! I2 z  w7 H2 q
0 O$ r( I! G, g; r0 O( f
酒店內兌換 = 深喉
Originally posted by garycheung at 2007-9-25 12:30 AM:" K- c! c, U. B
想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?
" \, {, y$ ^2 c# ~如需要,手續費大約要多少?
- }" T0 c$ d" e! d如在酒店內兌換又有何不同呢?
0 C7 P# V( U9 a# D2 j4 d( o+ p唔該哂^^
6 n4 ?- L8 U* d; Q" A- l
% U6 ^: f* x0 q
Rain Rain
Originally posted by 勇勇 at 2007-9-25 12:38 AM:& g  C- a0 Z5 l+ X* h, G$ {

8 Y- D4 G- a) [& q1 [( b我以前都試過對換,如果你有佢地銀行戶口,佢地就唔會收你手續費,不過宜家唔知有冇改到
8 {" d# I: G" W# U( m, @; ]8 w! q

6 Y& {; i/ z2 n& v8 W/ b6 e. UOh ~ Yeah
Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 00:41:# p3 B4 T2 w% f4 g& F/ i
  H5 B6 }3 m- ^0 X2 c: d3 c5 {
5 X6 E' x# a: B* L
Oh ~ Yeah
, L; v" _: {; l0 l
我成日都會去日本架
Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 12:40 AM:: @- e5 ?8 G! ~& K$ W8 Z7 u- f  S5 w- ~
" R  n" W. W( l
+ `% y) k. h( t* |+ ^7 Z4 P
以我所知大部份Bank都要收最少0.3%起 ( 除非你擁有該Bank的a/c )
- [7 P8 A! [# @' v# W4 X" I, }9 F( ?8 E* Z5 ^3 M
酒店內兌換 = 深喉
! d6 @8 V3 L% W3 r酒店內兌換 = 深喉??. W/ h5 l9 j' _% b$ B' d  l- E+ I
如果係街上果D貨幣找换店又如可??

Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 12:40 AM:) o  n! o5 m# B4 J7 X9 E+ p( t
6 v! H( V  d% v# ?6 M' l: ^0 w
7 z0 p- S* @: c1 K! e
Rain Rain
) _; f! p' g; r! m4 k7 |; j7 lHi~~雞仔

Originally posted by garycheung at 2007-9-25 00:57:
; T" g3 C: V! n" R4 M3 k( s: z" P2 |" o
酒店內兌換 = 深喉??
3 x+ N* m4 ~9 Q( J如果係街上果D貨幣找换店又如可??
' x1 Q+ E0 _7 j
仲會更深囉,你千萬唔好咁傻啊
Originally posted by 勇勇 at 2007-9-25 01:06 AM:$ F, f  V- n  o! L2 a
/ w0 A) ]6 y' ]; F4 |# Q
仲會更深囉,你千萬唔好咁傻啊
/ B- o! _* E' Y9 P) ?9 m! `4 d6 R3 gThank you 勇勇~~

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 貨幣兌換問題

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。