<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 貨幣兌換問題
返回列表 回復 發帖

貨幣兌換問題

想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?. O! F+ P- w% \6 Y6 W
如需要,手續費大約要多少?0 Q) Z5 A7 _" m# t& B8 |
如在酒店內兌換又有何不同呢?
- n0 }4 H5 L0 i/ q9 q# J唔該哂^^

Originally posted by garycheung at 2007-9-25 00:30:1 Y8 B9 k/ _$ a; K1 d) T8 S
想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?# Y& u8 {* h/ O4 S; j& o" q
如需要,手續費大約要多少?' i) \! v3 D) L( Z4 ]
  X6 ~& s4 |$ c+ M& b9 z0 g唔該哂^^
& Q! ~" Y# \! v/ E) B我以前都試過對換,如果你有佢地銀行戶口,佢地就唔會收你手續費,不過宜家唔知有冇改到
Originally posted by garycheung at 2007-9-25 12:30 AM:. i$ m8 O$ V2 K3 I" t* z
想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?# ?2 e+ ?' V% [' k: {' `+ j& j- p$ w
如需要,手續費大約要多少?' n, H' r0 L. I, d
5 h) U; _  s5 d# H% m& ~唔該哂^^
1 G: t8 D+ s& B7 ]7 q- x- |$ n/ j
! S8 a& Q! I2 U- }以我所知大部份Bank都要收最少0.3%起 ( 除非你擁有該Bank的a/c )3 |9 L( R3 r5 h: C' d. N' @

8 E. B- v; ^! A8 p- _酒店內兌換 = 深喉
Originally posted by garycheung at 2007-9-25 12:30 AM:2 ?; r, o* e( v: B, Q- [, M
想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?/ ]% L  J# ?1 N' f/ |5 l7 s' ^' S
如需要,手續費大約要多少?
, D$ l8 v6 F! o* x% b如在酒店內兌換又有何不同呢?" r( ?0 A/ l1 [  |+ J
唔該哂^^
. ]3 k: F! U0 E1 `6 p" A7 Y% D; o
1 h  C0 J6 {8 k  a( i. U0 {Rain Rain
Originally posted by 勇勇 at 2007-9-25 12:38 AM:
. E/ \, n2 V; k& W% x$ j5 G
/ k; Q) p8 U7 E' S! N, T我以前都試過對換,如果你有佢地銀行戶口,佢地就唔會收你手續費,不過宜家唔知有冇改到
! o, O" n1 G2 S8 C# \

* @+ D' ]- I# d9 e5 b8 ~1 BOh ~ Yeah
Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 00:41:' O' o8 b) T  o. G* x& k

% B# |/ Q/ x- [: e
% [' `' q+ V# [7 X9 k: d. u" P: tOh ~ Yeah
: `7 O+ k8 u$ v: }
我成日都會去日本架
Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 12:40 AM:( a8 w# l. Z; u  v3 X
% P. l3 H9 B1 X' i* X. T& M
5 j: d$ C$ C, m0 p
以我所知大部份Bank都要收最少0.3%起 ( 除非你擁有該Bank的a/c ). R8 {: M! R2 N* @6 `5 K" c
/ {5 j1 g9 T+ s$ C/ y8 y7 D
酒店內兌換 = 深喉
' r) F6 V- R( U+ E: C  t酒店內兌換 = 深喉??+ b$ g9 m9 @% W
如果係街上果D貨幣找换店又如可??

Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 12:40 AM:: i2 }, {, c" h) ~( b  e% ?

3 \: w- C7 e4 z! b2 A6 _/ }1 W- z9 H% _% M! }
Rain Rain
9 w2 H' Z; w4 `/ s9 }* qHi~~雞仔

Originally posted by garycheung at 2007-9-25 00:57:
" _6 o; v4 I0 l" u; O6 Q
9 A5 a* Y8 `# W* `/ @酒店內兌換 = 深喉??- D4 x9 S0 C+ d
如果係街上果D貨幣找换店又如可??
5 r: b# q8 R6 {仲會更深囉,你千萬唔好咁傻啊
Originally posted by 勇勇 at 2007-9-25 01:06 AM:: U: Z& _: j1 x% t/ T% w5 _$ ]4 j

- k/ \/ @1 K+ \4 K仲會更深囉,你千萬唔好咁傻啊
( D0 |2 G4 b7 i+ x' r
Thank you 勇勇~~

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 貨幣兌換問題

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。