<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 屋企人係公務員請入
返回列表 回復 發帖

屋企人係公務員請入

有無用過公務員果d "庫"醫生紙豁免睇醫生?
/ A# d9 S2 |2 b" x; [. ^& R試過睇 眼科or牙科未?
# P* x+ a4 h& }0 ]; n# Z我之前有個同學cool牙 豁免~好正~本身成萬銀以上...都可以豁免~# E/ F0 Y$ g! `+ h. W- I5 @9 p
有試過的help一help me plx~
Originally posted by justtocc at 2005-4-24 20:01:
* _5 v5 N, q) s9 O5 {0 X/ V有無用過公務員果d "庫&q ...
. ]6 t0 U6 Q* F+ m' ^( v5 u9 A8 v- Y- V! W4 n
到18歲就冇 ga la !
$ W2 V8 i( A: @同 97 後入職都冇
Originally posted by bkhlau at 2005-4-24 08:03 PM:# s8 R+ W5 n* [( ^% f+ v5 e8 u1 T
0 h- K: R8 x: z8 p& d( E$ Z6 h
9 D& @1 S7 ?& g! b
到18歲就冇 ga la !1 f/ i0 X- f7 Y' r
同 97 後入職都冇
8 I& H* x5 u- M7 G0 ^
i know..我18歲~但有學生證照可以用~因為而家做緊物理治療都用到~: w9 ^9 S4 Q( M0 m  q
但唔知呢d紙係咪可以照用係牙科度呢? or眼科~係邊到睇先?
my father is a police
" o8 @& X: H% |* X' B6 B佢造假牙都唔洗$$[成5~6萬]
* o* r1 D& f" X! l我以前除左學生牙科外; S: S. \) k- s6 A! `) R0 [  F; S
仲定時去政府度睇牙
Originally posted by justtocc at 2005-4-24 20:05:6 i- C, \% y& E: M  ^- s, l
9 }' A/ D$ m0 U. V
i know..我18歲~但有學生證照可以用~因為而家做緊物理治療都用到~
3 K2 o) k3 @: B; J  |; J但唔知呢d紙係咪可以照用係牙科度呢? or眼科~係邊到睇先?
% b0 @9 _1 p0 l6 Y) C
有張公務員醫生紙ga
去都果到要登記先
Originally posted by yinloveu at 2005-4-24 08:31 PM:
- j$ ]3 B4 M8 g! A: A( X8 Q5 o去都果到要登記先
) ^8 E- `6 Z# ~$ q; U邊度? 要否由小型醫院轉介去大型? 例如邊間...because小型醫院去度坐低原來唔係睇傷風感x果d 會不好
Originally posted by justtocc at 2005-4-24 08:05 PM:; l% j5 a- z: v0 y
) {8 p  B7 m4 E
i know..我18歲~但有學生證照可以用~因為而家做緊物理治療都用到~
  ?$ g' A: i) Z1 n- v, F但唔知呢d紙係咪可以照用係牙科度呢? or眼科~係邊到睇先?
- h1 O) |7 B! N9 X5 Y# l
牙科都用得, 但係先要打電話去book期好d, 因為walk-in有時未必有位.- X2 V+ z% j$ x3 v5 G- ?4 M
眼科應該係要先由普通科醫生轉介至有得睇 ....
睇完好似都要加多D稅..
- ?1 g0 [' s8 |5 v6 Q+ W# [3 hbut應該唔會加太多..
總之你18歲又讀緊書 去返政府既e院 就用得....1 b9 @" ?6 z* s0 _
不過睇牙好似要另外book....
: u- F; k; U' E) a6 Pbtw,你唔直接問你個位做公務員既屋企人...=.=??
You stfu plz"
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 屋企人係公務員請入

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。