<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [01/20每日精選]大家覺得,那些愛情語句,最令人長念終身
返回列表 回復 發帖

[01/20每日精選]大家覺得,那些愛情語句,最令人長念終身

我覺得...

1)愛一個人,唔係只想擁有她/他,而係可以見到佢開心咁生活吓去,已經可以啦

2)If loving you is wrong, I don't want to be correct

如果愛你係錯誤的話,我令願悔恨終身(上一句中文版)

[ Last edited by trista_cheong on 2007-1-22 at 02:55 PM ]

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
雖然我未必有能力令你食得好著得好;
但係我絶對有能力令你食得飽著得暖.

呢句說話....係我男朋友岩岩同我一齊果陣佢講過既.....
佢可能唔記得講過呢句野, 但係我覺得呢句說話好實在, 好感動!!!
會唔會係「I LOVE YOU」呢三個字呢?
如果一輩子
只能遇上一顆流星
和你在一起
是我唯一的願望
我願化身石橋,受那五百年風吹、五百年日曬、五百年雨打,只求她從橋上走過
我冇架波
是但作句俾你啦

愛是不計較
而是包容一切你的好與壞
簡單而有力的四個字
女: 我會等你.

更簡單更有力的三個字
女: 我願意.

再簡單再有力的三個字
女:我要~
Originally posted by 12d3 at 2007-1-22 10:17 AM:
簡單而有力的四個字
女: 我會等你.

更簡單更有力的三個字
女: 我願意.

再簡單再有力的三個字
女:我要~
..............................

你個死仔............. 爭d 想扣你分ga la~
Originally posted by trista_cheong at 2007-1-22 02:57 PM:

..............................

你個死仔............. 爭d 想扣你分ga la~
sorry~唔好扣我分呀~扣得分多唔靚架

其實我唔識表達情愛, 呢d句子真係冇乜貨....但係第一句係認真, 要我諗返腦海中的情話, 不其然想起我女人對我說的: 我會等你.

我女人係好想早結婚, 視結婚、生仔為使命的女人, 但我有排都未有本事同佢結婚.....
我曾經有HansChan兄(標題: 你們有冇試過錯過一時,就錯過一世???)的想法, 要佢搵第二個, 但係佢同我講: 我會等你. 呢句說話代表左佢對我能力上的信心, 我地感情上的信心, 將自己的青春押在我的身上.......
不羈的我自此被呢個女人收服
Originally posted by 12d3 at 2007-1-22 04:33 PM:

sorry~唔好扣我分呀~扣得分...
講笑ja﹐加你分咯~~
Originally posted by 新經濟學巨人 at 2007-1-21 12:30 AM:
我覺得...

...
我覺得講第一句的人

好理性,好客觀,當知道自己不能再愛/那人唔再愛自己時,講出這番話.

我覺得講第二句的人

浪漫型人士,惟我怕result可能會....

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [01/20每日精選]大家覺得,那些愛情語句,最令人長念終身

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。