<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 唔該...大家比D意見我丫~!
返回列表 回復 發帖

[愛情診療室] 唔該...大家比D意見我丫~!

90年同個93年既拍拖會唔會好怪~?
hihi~大家好
Originally posted by casillas at 2006-2-2 02:46:
點怪? 你想說13歲同16歲? 邊個是男先?
網上身份誰不『機密』?

男90年~女93年

男90年~女93年

驚d人話拖住個細妹出街~

[ Last edited by casillas on 2006-2-2 at 02:53 AM ]
hihi~大家好
Originally posted by casillas at 2006-2-2 02:52:
男90年~女93年

驚d人話拖住個細妹出街~

[ Last edited by casillas on 2006-2-2 at 02:53 AM ]
你們應該都是讀書當中,好難唔會令成年人,尤其是家長唔擔心。  一來怕你們把持不住做錯事。  你仲分分鐘坐監。  尤其佢得13歲,你只要摸下佢都當非禮,因為法律上佢無權同意被人摸的。 即是話你拖佢出街,警察嚴格來說都拉得你。

二來,你們都未識乜野叫責任,唔知將來點行,好難唔會令成年人,尤其是家長唔擔心,尤其是家陣香港咁睇學業,而且佢只得13歲。  應該F1-2,你就話如果成績差左,都叫有中五。 你唔好話拍拖對學業無影響,一定有。 話無就騙人,我都做過學生。 但佢太細,你如果負責任,就唔好攪人,因為佢衰唔起,會對佢前途好大影響。 若你真係鍾意人,等佢大d先啦。 況且,年輕人來說,3歲真的已經相差好大,好難溝通。

[ Last edited by 機密 on 2006-2-2 at 03:34 AM ]
網上身份誰不『機密』?
拍拖就係咁衰, 你試下一個84年ge拖住個94年ge, 實俾人話孌童, 大佬, 22歲ge拖個12歲wor. 但十年後個84年ge已經32歲, 94年ge已經22歲, 32歲同22歲拍拖, 同樣都係爭10年, 但一般人唔會覺得有唔妥.

stick back to the topic, 爭3年對於成年情侶黎講正常過唔正常, 但對於年青人, 尤其係學生, 3年可以差距好大, 你諗下, 下年你F5(我估ga za), 佢先F2, 你考會考好辛苦, 好擔心, 佢得果F2佢點會明白? 甚至佢只會覺得佢F2 D野好難, 你做佢男朋友唔聽佢呻就係你唔著. 你有唔開心 / 困難都同唔到佢講, 或者花左好多口水解釋成件事但講左佢都唔明, 咁你咪更加辛苦?

[ Last edited by 艾榮 on 2006-2-2 at 03:51 AM ]
艾榮講得對。

所以,你們大家都咁細,讀好d書仲好! 讀書好些唔一定有好職業,但無好職業就想將來有份工都難,都唔好話份好些既工啦。

你無份工,點溝女? 你家陣溝呢個係咪保證會結婚? 你用將來幾十年的一個大森林來換家陣呢棵樹? 以你家陣專心讀好書,等你將來條件更好的可以選擇的對象來換呢個你都未清楚好定唔好,是否好蠢?
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by casillas at 2006-2-2 02:46 AM:
Not strange ...if you 2 start dating 10 years later
cos U 2 r too young la...... don't know what is right/wrong

maybe just a first impression come out from mind
doing silly things
我覺得最大問題係2個都太細個喇﹐話唔定根本都未識咩係拍拖﹐再者正如機密話齋﹐佢無權同意俾人摸﹐唔通你哋出街嗰陣﹐隔開幾丈遠咩?而且而家唙香港﹐成績真係好重要﹐俾心機讀書先啦﹐將來大把時間俾你哋拍拖
光復香港,時代革命
其實問个果同答个果都係多餘,唔通你幾句說話就可以令一个慾火焚身的少年冷靜下來,大家係男人你地話忍唔忍到,彷且以現代的学生為標準跟本就係九牛一毛好濕碎.,總之做嘢時安全D同祕密D.唔好害人時又害自己入去渡假,祝你出入平安
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 唔該...大家比D意見我丫~!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。