<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 一語道破:香港女仔
返回列表 回復 發帖

[散文小品區] 一語道破:香港女仔

一語道破:香港女仔
(請大家發表一下)求加分!!

綜合住過外國多年再回港,得出一個結論:
(不一定適合所有人,但會是大部份人)

禮貌:
o係個 party 就算唔識,你同佢 say 個 hi
鬼妹:對你無好感,都同你微下笑。
港女:對你無好感,鄙視眼光望一下你,即刻寧轉面

內涵:
鬼妹:基本既歷史,作家,政治,都會識DD,會睇書
港女:淨識歌手同K歌,唔睇報紙,淨睇娛樂版八掛雜誌

衣著:
鬼妹:舒服就好,不一定名牌
港女:名牌就好,不一定舒服,要同雜誌 model 中的一樣

戀愛:
鬼妹:大家如有不合,會希望先大家去努力改變,不行才分開
港女:男友要為我而改變才叫男友

性:
鬼妹:享受,交流
港女:交貨,"你得未呀?"

運動:
鬼妹:至少識一樣
港女:至多識一樣,打牌
香港d女仔比你講中哂

又如何

Originally posted by flpo at 2006-1-23 00:13:
香港d女仔比你講中哂
呢篇野幾年前ga la......
Originally posted by cyrus_1985 at 2006-1-23 01:09 AM:

咪係囉﹐仲要求加分﹖
Tiger doesn't like woods, that's why he is good at golf!!

係呀係呀~

Originally posted by 替天行動 at 2006-1-23 01:37:

咪係囉﹐仲要求加分﹖
而且我記得果篇野長過上面果篇好多...又精闢好多ga~
Originally posted by 替天行動 at 2006-1-23 01:37:

咪係囉﹐仲要求加分﹖
搵多左少少....0係yahoo search到

外型:
鬼妹:16歲好多已經似26歲﹝如此類推再年長下去都係老十年﹞
港女:26歲好多都仲似16歲﹝不過身段極有可能似10歲,而且永恆不變﹞

討論問題時:
鬼妹:會化整為零,逐個point分析嘗試令你接納佢o既觀點
港女:會化零為整,"無敵歸納法"... ... 即一出口結論便是:"總之"係你唔o岩啦!

約會打扮自己:
鬼妹:希望男友會讚許自己動手悉心化的妝及親自 set 的頭
港女:希望男友會認同自己去o左中環 Orient 4 或 La Salon 比o左個 HK$1,XXX set o既頭。

不過香港有好女仔gei.....以上所講的女仔...佢地最多都係冇家教,or 冇咩受過education 姐...
又唔係有罪gei~!!
我gf唔係咁wo
.
我覺得香港男仔女仔都好扮野,精神失常,腦生草,乜Q都識,又扮曬有野。
Originally posted by cyrus_1985 at 2006/1/23 01:09 AM:

幾年前ga? 咁就真係無進步la~
曾說三國迷無聊, 最後成為無知的三國迷~
都唔一定. 不要以偏概全. 我也在加拿大生活了十多年. 文化不一樣吧. 妳不喜歡香港女生就去找個老外. 香港有氣質的女生還是很多. 可能妳沒緣份認識到吧.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 一語道破:香港女仔

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。