<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 點解有d男仔成日細細個就扮痴情?
返回列表 回復 發帖

點解有d男仔成日細細個就扮痴情?

真係討厭到死!腦筍都未生埋就成日要生要死呀,無佢唔得呀咁?

係有部份男仔誤會左痴情係乜,以為自己一d祇會令人覺得幼稚或者反感GE行為就表示痴情!

痴情唔係做俾人睇架!

(例如自殘,乜都唔做扮頹廢,重要唔沖涼,用所有方法煩住人地,打比個女仔話唔泥就死等等......)

挑!真正GE痴情唔係咁嫁!
其實樓主...可能佢地會帶給你一些麻煩...但係都唔可以咁講野既...

首先如果佢地係細個...我就覺得lee d 唔係扮痴情,只係佢地覺得唯一可以表達自己既方法...
個個細個...都不懂得事情應該處理先為之好...你說的幼稚或者反感GE行為我覺得...
佢地不是要表達痴情,而係表達自己對那個人既愛...唯一既表達...

如果你要說點解會攪到咁...我相信唔會只係佢地單一方面既問題...而係雙方既問題...
雙方既做法都係唔成熟先至會咁樣...我希望樓主可以明白這一點...
唔好只將所有責任推到男人既身上...咁樣只係表演到你都係一樣...處理問題都只是不成熟...
我覺得好多都是當時人逃避問題...先至令對方有更激進既行動...
本來就無一物...何處野塵埃呢...好好想想吧...
就係思想未成熟..先"唔識"想像後果,只想做好個成效.所以就用d最簡單直接既方法..

我讀過小小心理學.所以對呢d小朋友見怪不怪.明白佢地點解會有咁既動機
Originally posted by ian2910 at 2006-10-10 10:48 AM:

...
原諒佢地la~!

想當年,我都係個on 9仔,
我係過來人,我明佢地想咩~
其實佢地係單純,當心中有咩感覺or衝動,就立即表現出來,
佢地好天真,以為自己知後果,會如自己所願,
其實佢地好無知,唔知個結果~~~搞到人地好煩~~

佢地單純,天真,無知,錯用真情,其實好慘同可憐ga~~
Originally posted by kaing at 2006-10-10 11:43 AM:
唔好只將所有責任推到男人既身上...咁樣只係表演到你都係一樣...處理問題都只是不成熟...
我覺得好多都是當時人逃避問題...先至令對方有更激進既行動...
本來就無一物...何處野塵埃呢...好好想想吧...
YES~!!!
女仔早發育,比男仔成熟少少,
所以睇唔起同年齡ge男仔,認為佢地好低b~
這好正常~~但唔正確........

女仔其實應該同情佢地,接受佢地,
佢低b唔係佢地ge錯,鬼叫上帝要男仔遲熟咩
女仔應該面對佢地,help佢地~

同d痴情漢講:"多謝您ge錯愛,我唔喜歡您,您唔係我中2個類,我亦已有心上人(or bf),
您唔好再為我花心機,因為您ge行為令我感到煩擾,希望您明白"
絕d好d~d on 9仔 hurt多幾hurt就大過ga la~

唔好講"我想讀好d書ar~so 唔拍拖",這些句子很差,
on 9仔以為您講真,等您幾年~
or 認為您唔中2我咪直講law~唔洗講大話~
Originally posted by kaing at 2006-10-10 11:43 AM:
其實樓主...可能佢地會帶給你一些麻煩...
同意‥其實愛情路上﹐眾生皆苦…

如果唔係接觸多d男仔﹐我都唔知男仔都會需要愛﹐會諗盡計…

亦唔會知男仔咁鐘意sex會同love有關^^
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-13 02:19 AM:
亦唔會知男仔咁鐘意sex會同love有關^^
您係咪被人騙0左ar......?
男仔ge sex同love係可以好獨立,
可以100%有性冇愛!
男仔咁鐘意sex係本能驅使~
Originally posted by seafireson2 at 2006-10-13 08:00 PM:

您係咪被人騙0左ar......?
男仔ge sex同love係可以好獨立,
可以100%有性冇愛!
男仔咁鐘意sex係本能驅使~
我唔覺得男仔ge love可以好獨立ga …  不如你講o下你ge 睇法~~
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-13 09:00 PM:

我唔覺得男仔ge love可以好獨立ga …  不如你講o下你ge 睇法~~
男仔can LOVE女仔 without sex~
唔同男仔中2個女仔就要搞野?
Originally posted by seafireson2 at 2006-10-13 10:44 PM:

男仔can LOVE女仔 without sex~
唔同男仔中2個女仔就要搞野?
我都同意...因為我都曾經有過LEE D 感覺...
不過我覺得只係出於思想還是單純的時候...
個時..既感覺就係SEX 好似不對...或者是如果對住愛既人...想要性就好似不尊重佢咁...
所以會覺得愛佢...純係LOVE NO SEX...
但係人大左...發覺LOVE 同SEX 在一起先係完美既LOVE...
不過當然男人可以只有SEX 無LOVE 啦...哈哈...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 點解有d男仔成日細細個就扮痴情?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。