<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 沒有愛情!知唔知友情同謝意對我係一種殘忍?
返回列表 回復 發帖

沒有愛情!知唔知友情同謝意對我係一種殘忍?

知唔知友情同謝意對我喺一種殘忍?

我贏得周圍嘅人嘅友誼又點?祇係代表佢地對我從來唔會有愛情ge感覺,甚至連思考我值唔值得去愛嘅念頭都無.......

周圍嘅人多謝我,每多謝一次就失落一次,就好似俾人可憐,因為得唔到愛情先至施捨俾我?

義氣仔女就不需要愛情?盡力做好自己嘅角色換泥ge就祇係:你好好人,唔該晒你! 或者:你已經幫左我好多! 呢類說話?

若果有日我touchwood香左!我ge喪禮祇係淪為一大班friend喺靈堂度互相講節哀順變嘅聚會?

我唔想咁樣!

我喺度自怨自艾?No!我仍然每日積極咁做好自己,爭取所有野!祇係就算俾我好命.多年後會有d成就,我仍然感覺唔到乜野意義......

我失去鬥志?無呀!祇係我用自己嘅鬥志去爭取認為無意義嘅野.......

唔好同我講乜野要裝備自己嘅說話,我已經做緊!

(不過我唔會強求愛情.緣份未到或者對方跟本唔愛我嘅話.我情願獨行落去.....)

[ Last edited by ian2910 on 2006-10-15 at 05:39 AM ]
嗯...沒有愛情...其實又唔洗攪到自己要咩都無先安心...
友情其實都好重要...雖然你整個post 都無話有咩問題...
可能你lee 個post 純係表達你現在既感受...
而且都好像說明唔需要別人既幫助...
不過我都係個句啦...昨日game over 都今日都可以再玩過...
每一日都可以係新既開始...只是在乎你自己既想法吧...
希望你心情可以盡快平靜下來啦...

現在你覺得係殘忍但係只是你一時諗唔開ja...
那個人都在乎你既感受...我想沒有錯吧...
只是不在愛情...人生除左愛情同事業...其實有更多東西都比這重要...
人本來就是赤身而來的...其實你都沒有失去什麼...
更何況我也是單身...但我並不覺得自己獨行...
你明白愛情唔係強求,又知道自己緣份未到...
就應該明白...你既緣份遲d 一定到...
好好學習今次事件給你既經驗...做人最緊要樂觀吧...
總之支持你啦...
多謝!至少講左出泥個心會舒服d
Originally posted by ian2910 at 2006-10-15 03:06 PM:
多謝!至少講左出泥個心會舒服d
你肯share出黎﹐自己又舒服d﹐多d人一齊分享會開心d ^^
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
少少澄清for all my friend!我對人地嘅友情好感激,我從來無不屑,仲好珍惜,傷害係我自覺嘅,唔係佢地施予.痛苦ge祇有我自己.........

就係咁友情令我覺得沉重.........我唔想祇有友情喺我身邊,而唔係討厭同不屑友情!
Originally posted by ian2910 at 2006-10-15 03:53 AM:
知唔知友情同謝意對我喺一種殘忍?

...
估唔到你同我一樣
不過就可以話你知,愛情絕對唔可以因為謝意而建立既!
友情同謝意對你可能喺一種殘忍,不過你要明白........夾得黎就係夾得黎!
愛係要講feel,雖然好似廢吹,不過呢個係事實!
慢慢黎啦!急唔黎既!
啱吖!我唔強求,祇係喺度宣洩下姐!無樹喎!

明天我又係一個堅強嘅形象去示人(或者可以叫示衆  )  !
Originally posted by ian2910 at 2006-10-15 06:51 PM:

哈!加油呀!唔好衰俾人睇呀!
Originally posted by ian2910 at 2006-10-15 06:51 PM:

宣洩下係應該既...明天你要加油...
有咩唔開心既...再上來同大家詳談...
Originally posted by kaing at 2006-10-15 08:45 PM:

宣洩下係應該既...明天你要加油...
有咩唔開心既...再上來同大家詳談...
冇錯!
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 沒有愛情!知唔知友情同謝意對我係一種殘忍?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。