<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 信任是甚麼?
返回列表 回復 發帖

信任是甚麼?

信任是甚麼?
如果你的女朋友有很多很多人追...而且從他口中得知....
你知道他的追求者的條件不錯,,,而且追求的方式都好明/直接
有懷疑or擔心係唔係好正常?
那信任是?????
信任...建於人與人之間既感情深厚既情度...
如果一個你好熟識既人同一個唔熟既人你會信任誰多d?
好明顯吧...

再引申到你既問題...自己既女朋友多人追...又從佢把口得知係條件唔錯既...
有懷疑同擔心係唔係好正常...
咁要睇自己熟識自己既女朋友有幾多啦...
岩岩拍拖無耐唔係太清楚既...當然會驚啦...都好正常...
千其唔好亂咁就認為自己需要去信任一個人...就去信任一個人...
頭先講過...信任係建於感情既深厚既情度...
如果認識唔夠...唔太信任是好正常...不需強迫自己去信任...

但係如果你認識你既女朋友...了解佢既話...
lee d 都唔會係問題...因為你會信任佢...

[ Last edited by kaing on 2006-10-15 at 11:42 PM ]
要來擋唔往.
要走留唔住,
如果唔愛你留嚟做咩,
愛妳自然會係你身邊.

愛情係雙方嘅事,
如果你已經盡力,
佢都要第二個,
咁即係你唔啱佢,
冇得勉強.

通常血案就係強求所致.
大家都開心過,點解咁多人要攪成咁.

好似你咁冇自信,疑神疑鬼,
咁樣一齊開心咩?
除非你女友好有母性,
如果唔係實飛咗你.

做好自己就夠啦!
而家香港女仔唔鐘意咁冇自信嘅男人.
企直啲!!!!!
Originally posted by kaing at 2006-10-15 11:39 PM:
信任...建於人與人之間既感情深厚既情...
thank u very much
time can lead n tell, i think
有懷疑or擔心係好正常
但懷疑or擔心都冇用,相信自己,俾啲自信,你總有吸引的地方,然後在小處留意多一點對她好一點以留住她才是你要做的事
Originally posted by yutik at 2006-10-15 11:49 PM:

thank u very much
time can lead n tell, i think
唔洗客氣...不過曾經我自己都有試過亂咁就去信任一個人...
因為係自己女朋友...應該要去信任...認為這是自己應該既責任...
就去信任一個人...到最後先明白...
信任同感情都唔可以一相情願去做...
只要時間去慢慢成長...
我認為人本善變,說實在是很難完全信任,我想,只有那些結婚數十載的夫妻才有這種完全交託的信任罷。

如果你o係度諗自己應唔應該信你女友,不如你諗o下相信自己好過。

你要信自己係呢個世界上對佢最好o既人,只有你先可以俾最好o既幸福俾佢,只有你同佢先至係最好o既一對,只有你先至真心對佢好。

你如果好愛佢,你自然對佢好啦,你唔會驚追求者對佢好過你。

如果你對佢好佢都貪新忘舊,此等女子,不要也罷。

係咪先

[ Last edited by Flea on 2006-10-16 at 01:17 AM ]
我反而想问。。。
各位会唔会因为另一半有人追而对对方好 d。。。
过后又掂。。。?
各位都只为左呢样野先会对对方特别好。。。?
之后又冷淡番?

或保持现状。。。
保持住一种。。。
'你爱我同埋你个心响我度。。。就算人家掂追。。。你都唔会爱上第二个'。。。ge心态。。。
(前提是二人感情要好,因为唔好过 d 一早讲左 ByeBye。。。 )
Originally posted by teramishu at 2006-10-16 03:22 PM:
我反而想问。。。
各位会...
其實反個轉頭講...係唔係做得虧心事多所以當有人追先去做返d 野呢?
或者感到危機到既..時候先自覺做返d 野...

不過咁諗...其實都好正常...
Originally posted by teramishu at 2006-10-16 03:22 PM:
我反而想问。。。
各位会...
雖然咁諗係o豈!不過我就會選擇唔咁諗!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 信任是甚麼?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。