<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 送首歌俾一個失戀嘅好朋友......
返回列表 回復 發帖

送首歌俾一個失戀嘅好朋友......

(呢個朋友都係男仔泥嘅)

早一排嘅時候,佢終於向一個暗戀左兩年嘅女同事(我都識嘅)表白左,但係結果個女仔就拒絕左佢,個女仔話已經有個喺澳洲讀緊書嘅男朋友..........

我個friend好傷心,因為我到睇得出佢係好鐘意個女仔,佢兩年泥成日都同我講關於個女仔嘅野,有開心有唔開心,有大獲野有鎖碎事,.......

俾個女仔拒絕,佢好唔開心,嗰日即刻就call我出泥飲酒,又喊晒咁,第二日返到公司又喺所有人同個女仔面前扮無野,其實隔幾日就去飲酒........

睇見佢咁辛苦,想喺度勸佢睇開d啦!時間可以撫平一切傷口.........

送上以下一首歌俾佢,佢平時都成日唱,歌詞都幾到肉:

http://music2.9t9t.com//1/546/6849/9t9t_416569.wma

歌名:痴心絕對                         唱:李聖杰
附註:華視「愛上痞子男」片頭曲
語言:國語,  曲長:4m19s
作曲:蔡伯南,  編曲:
監製:,  填詞:蔡伯南

想用一杯Latte把妳灌醉 好讓妳能多愛我一點
暗戀的滋味 妳不懂這種感覺 早有人陪的妳永遠不會

看見妳和他在我面前 證明我的愛只是愚昧
妳不懂我的 那些憔悴 是妳永遠不曾過的體會

為妳付出那種傷心妳永遠不了解 我又何苦勉強自己愛上妳的一切
妳又狠狠逼退 我的防備 靜靜關上門來默數我的淚

明知道讓妳離開他的世界不可能會 我還傻傻等到奇蹟出現的那一天
直到那一天 妳會發現 真正愛妳的人獨自守著傷悲

曾經我以為我自己會後悔 不想愛的太過痴心絕對
為妳落第一滴淚 為妳做任何改變 也喚不回妳對我的堅決

[ Last edited by ian2910 on 2006-10-19 at 10:40 PM ]

唉唷我今晚好累.... 我聽朝先做o野加分搞活動la …~ 依家只想同大家傾o下計^^" ~~~~
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-20 12:30 AM:

唉唷我今晚好累.... 我聽朝先做o野加分搞活動la …~ 依家只想同大家傾o下計^^" ~~~~
其實我唔mind加唔加分嘅,有時祇係抒發下自己姐,為分而post有違本人意願......

No problem 啦!自己地頭想點都得

我後日去見小師妹lu!(正在收懾心神中)

[ Last edited by ian2910 on 2006-10-20 at 12:39 AM ]
Originally posted by ian2910 at 2006-10-19 10:39 PM:
(呢個朋友都係男仔泥嘅)

早一排嘅...
佢有首"手放開"都唔錯架
Originally posted by Rika at 2006-10-20 12:51 AM:

佢有首"手放開"都唔錯架
YES!YES!

估唔到我個fd唱人變左唱自己...
Originally posted by ian2910 at 2006-10-20 12:35 AM:

其實我唔mind加唔加分嘅,有時祇係...
傻仔你去馬呀~~ 呢度好多人撐你

你仲未訓"? 唔入LIVE CHAT 傾o下計????
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 送首歌俾一個失戀嘅好朋友......

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。