<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [2006-11-07 每日精選]你地有無諗過點樣向你既女朋友求婚?
返回列表 回復 發帖

[2006-11-07 每日精選]你地有無諗過點樣向你既女朋友求婚?

[by Trista  身為女仔﹐我只可以講呢個post真係勁級無敵正…廢話少講﹐你o地班o野要多講~~]

你地有無諗過點樣向你既女朋友求婚?

可能你地依家會話都未拍過拖, 依家無女朋友.....
但係....總有一日, 你地可能會結婚.....
你地會點向你女朋友求婚呢?

站係女仔立場, 我都好希望我男朋友可以好浪漫咁求婚架.....
係依家既經濟環境, 好難要求一個浪漫婚禮(因為要用好多錢)
只係想要一個浪漫的求婚.....呢個要求都唔係好過份唧!!

其實我男朋友都有求過婚架~~不過我嬲到想一腳伸開佢!!!
點解?!
因為....佢只係唱: 我向你求婚, 我求你應丫承.........
1) 勁憎羅嘉英, 2) 無黎誠意!!

我覺得花同介子(唔使鑽介架) 唔可以少囉.......
唱歌就要唱 "一生愛你一個"(因為我鐘意呢首歌)......
要求都唔係高啦......

其實係你地d男仔唔想做? 定係唔識做呢?

[ Last edited by trista_cheong on 2006-11-7 at 12:32 AM ]
Hello 極樂,
I've already tried 向女朋友求婚. I didn't do it in a romantic way, coz I'm not a 浪漫person...>.< But I did it in a suprise way... 1 day at home, I suddenly gave her a diamond ring and sing 一生愛你一個(I love this song too ^.^), she cried and said yes... But we hv long way to go coz her parents don't really like me coz I'm a hairdresser>.<...
(But she said the most important thing for her to say yes is: I gave up my hairdesser job and back to university to study and try to make her parents to accept me lor~ ......although I'm not good at study...)
I reckon if any bf can change for their gf, the gf would be very impress~
諗好哂 lu..............我知我會令同我步入教堂嘅"佢"sweet 到畢生難忘~
介指都一早準備好 (cartier myst),不過.....................唉~
Tell us more boyboy~
Originally posted by kalos at 2006-11-6 10:49 PM:
Hello 極樂,
I've already tried 向...
嘩~~~~~~~~~
好浪漫丫~~都好羡慕你女朋友丫!!!
(特別係你都有唱一生愛你一個呢首歌)
而且仲為佢做咁多野!~~

祝你地永遠幸福~~
Originally posted by kalos at 2006-11-6 22:58:
Tell us more boyboy~
over 10 replies I will tell you all my planning~
我祇會唱<<為你鐘情>>.........配合歌詞去戴上戒指

用那金指環做証......

花唔少得..........

而整個過程,我會係摩天輪度做

(最後係等佢簽名ge屋契..........)
Originally posted by BOYDWAN at 2006-11-6 11:18 PM:

over 10 replies I will tell you all my planning~
本來可能無10個回覆....
不過多得你呢句說話....我相信其他人會好勇躍咁發言架啦!!
你可以打定你個PLANNING~~
我都充滿期待!!!
Originally posted by ian2910 at 2006-11-6 11:22 PM:
我祇會唱<<為你鐘情>>......
小師弟~~估唔到你都幾浪漫喎!!
但係.......你點樣可以唔俾佢知既情況下....
係摩天輪到拎束花出黎呢? (如果拎埋束花上去...就無咁浪漫喎)
Originally posted by 極樂 at 2006-11-6 11:25 PM:

小師弟~~估唔到你都幾浪漫喎!!
...
收埋係個位後面,有心ge花唔駛多,幾枝已經夠........
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [2006-11-07 每日精選]你地有無諗過點樣向你既女朋友求婚?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。