<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 失戀對策
返回列表 回復 發帖

失戀對策

比較“悲觀一點”也好, 抑或是“未雨籌謀”也好。
假若不幸,到了無法補救,感情破裂時,
有沒有一些“對策”的方法 ,可以減輕失戀時帶來的痛苦呢?

各位有什麼高見?
搵野去分散注意力囉......
講真其實你對個段感情比左幾多...同你失戀帶來既痛苦是成正比的...
如果真係比左好多感情出來...講真邊有咩對策可以減輕痛苦...
唯一方法就係自己睇清楚d 先放上感情...
或者以一個樂觀既想法做人...lee d 方法先至最好...

我有d 朋友會去做一d 野去減輕痛苦
但係正唔正確我就真係唔知...不過係可以減d 既...
男性....
去叫雞,由性去發洩自己心中既情緒,(或者自己打機啦)
即刻溝另一個異性...等自己有另一對象...
努力工作...記情事業..等...

女性既...等lee 度d 女仔講啦...
不過我聽d 朋友...
有d 係....狂食野...又或者狂買野...
有d 更加係狂去蒲...亂攪男女關係...

不過當然我講既...未必係最好既方法...
自己去分析啦...
失戀咁多原因...好難準備wor...=.=
唔知點解好似有種未死就買定棺材ge感覺,不太好><

如果失戀,想復合,又成日諗住點復合
我覺得咁先係最痛苦
當然我唔係教人失戀就唔好復合啦,別誤會呀 XD
不過當再無機會復合時
做其他野lor(我樓上的已經講左lu,我無謂再講啦^^)
不過我唔太贊成即刻溝第二個女仔
咁樣好似係度厄緊自己,搵人地做代替品,到自己心情平伏返,發覺原來對哥個女仔唔係哥種feel
無拍拖無理由同一個自己唔鐘意ge人係埋一齊ga ma(最低限度係鐘意)
咁樣又好似會再引發下一次失戀ge導火線
好似變左無限循環咁=.=

不過我覺得失戀時,狂打波,出一身汗會好d,我個fd都係咁做,見佢又好似效果幾好咁wor=.=...
Originally posted by Edgar Davids at 2006-11-20 02:39 PM:
搵野去分散注意力囉......
即刻 识过 另外一个?:
Originally posted by kaing at 2006-11-20 02:43 PM:
講真其實你對個段感情比左幾多...同你...
會否只造成 愛 的scapegoat ?
Originally posted by vv1668vv at 2006-11-20 04:49 PM:

會否只造成 愛 的scapegoat ?
所有東西有正就有反...好正常
問題在於scapegoat會不會關係別人身上...
Originally posted by kaing at 2006-11-20 04:56 PM:

所有東西有正就有反...好正常
問題在於scapegoat會不會關係別人身上...
同意。。比較複雜的問題。。
因為有時候。。每一個人的出發點未必一樣。。
隨著時間既流失
你痛既疤痕都會消失~
呢句堅嫁
Originally posted by cgdmzlam at 2006-11-21 09:16 AM:
隨著時間既流失
你痛既疤痕都會消失~
呢句堅嫁
的而且确,
经过一段时间,可以 渐渐 忘记 或者  舒缓失恋带黎既痛苦。。。
不过,就系 想 将 失恋带黎既 痛苦时间 缩短。

有乜野高见呢?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 失戀對策

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。