<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛觀 ??(原創)
返回列表 回復 發帖

戀愛觀 ??(原創)

首先要問一句,咩叫戀愛觀 ??

講真,我真係唔知,亦唔想知....

係其他論壇嘅戀愛版見到,

都係一d希望天長地久嘅post...(問下d感情問題post都有)

但好老實一句,

我覺得好無聊......

天長地久 ?? 呢個世界仲會有咩 ?? 仲有人信呢一套咩 ??

拿,個人而言,拿拿拿,係個人咋下....(唔好趁機抽水呀)

合則來,不合則去,

覺得舒服,覺得開心嘅就留低行落去,

覺得好辛苦唔開心嘅...就講BYE BYE...

點解要比D咩責任,咩無謂嘅規則去鎖死自己,要自己捱落去呢 ??

係咪覺得就算再辛苦再難捱都行落去嘅話,會覺得自己好有責任感呢 ??

點解要就對方呢 ??

你係你,佢係佢,你有你自己嘅風格,佢有佢嘅性格...

合嘅,當然非常好...

唔合嘅...都係嗰句....BYE BYE啦 !!!!

既然係兩個世界嘅人,咁你就請佢返去佢嘅世界.....

無謂留.....

[節錄]方力申歌曲----可愛不可愛

盲目地與你說天說地 這叫做殘忍定淒美

捱下去結果 也是難過 只有我自問自答
這苦心對或錯 天與地難以有人可拯救到我

[ Last edited by jen01二世 on 2008-6-27 at 11:13 PM ]

評分次數

你下次可用 "其他論壇" 代替那些名稱的~

難道你不覺得在 EF 替他壇做廣告, 宣傳很奇怪嗎 jen 兄 ??
咁又好似係

好...改番啦

評分次數

每個人既觀念唔同
我相信有天長地久...亦唔到我唔相信
有一個幾好既例子
中學時某阿sir(我估現年6x)
佢既老婆係同校某miss
佢地兩個係中學時期拍拖,一齊入讀師範,一齊係同一間學校教書
感情睇落非常好...前排有約佢地出黎食飯

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
講句老套d如果不合點解要係埋一齊..............
既然係兩個世界既人點解會係埋一齊
如果唔想負責任唔想守規則好難生存到係依個世上
人生根本就係一個又一個既妥協...............世上不止你一人
我知甘諗好灰...註定做死一世小人物

評分次數

Originally posted by jen01二世 at 2008-6-27 11:14 PM:
咁又好似係

好...改番啦
Very nice

I'll reply this post later...
小弟覺得睇清楚果個人

然後先同佢拍拖最好

盲目地求其地搵一個人同自己一齊

我覺得十分浪費時間

如果拍左拖先知道同佢唔合既話

點解當初要咁早行埋一齊??

心急想上左人咩~!

評分次數

到底係邊個加左我分,
但又唔出聲 ???
Originally posted by jen01二世 at 2008-6-28 01:35:
到底係邊個加左我分,
但又唔出聲 ???
我愛父母親 離線
Beginner

積分 2
發帖 39
注冊 2007-6-19
Originally posted by jen01二世 at 2008-6-27 10:47 PM:
首先要問一句,咩叫戀愛觀 ??

講真,...
維繫一段感情有一個重要因素:

如果冇愛﹐自然就冇包容﹐對方做啲咩你都唔順眼啦~
Originally posted by lastwing at 2008-6-27 11:16 PM:
每個人既觀念唔同
我相信有天長地久....
以前我同你一樣﹐講到兩個人相處係”妥協”﹐好似係有少少就範有少少壓迫感咁…

依家自己開始有少少諗法有變到…覺得用”折衷”黎形容﹐一人行一步﹐感覺比較貼切拍拖嘅本質;畢竟兩個人一齊都係為咗對方嘅幸福je~~~~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛觀 ??(原創)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。