<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 好煩...2擇1 ... 大家幫幫我
返回列表 回復 發帖

[愛情診療室] 好煩...2擇1 ... 大家幫幫我

事源就係咁.
我只係一個好普通的男仔.今年18 三年前我同一個對我幾好.但係在各方面都有些問題(家庭,外表,打扮,行為)的女仔拍拖(A君)..一拍就三年..但係試過2次分手...不過都係係番一齊. 3個月前. 再一次分手...
今次我巳經諗得好清楚,同佢好絕咁分左手.咁話唔會再搵大家..
係依3個月. 佢搵到第二個男朋友. 而我亦搵到第二個女朋友(B君) .  B君係icq識..我地第一晚就傾左好耐計...都有4-5個鐘.我同佢係十日內巳經發展到可算係男女朋友的關係. 佢係一個對我好好既女仔.佢識煮飯,打扮. 樣子,身材都ok . 係一個幾好的女仔....我巳經打算佢係我終生的對象.
但係依個時候, a君再次出現, 煩左我幾日...佢亦知b君,..佢又話想同番我一齊. 可以就我好多野..就算好難改的事.a君都會去改.....
係依種情況下..你地會點做呀??
Originally posted by mcsimon0574 at 2005-6-16 12:15 AM:
事源就係咁.
我只係一個好普通的男仔.今年18 三年前我同一個對我幾好.但係在各方面都有些問題(家庭,外表,打扮,行為)的女仔拍拖(A君)..一拍就三年..但係試過2次分手...不過都係係番一齊. 3個月前. 再一次分手...
今次我巳經諗得好清楚,同佢好絕咁分左手.咁話唔會再搵大家..
係依3個月. 佢搵到第二個男朋友. 而我亦搵到第二個女朋友(B君) .  B君係icq識..我地第一晚就傾左好耐計...都有4-5個鐘.我同佢係十日內巳經發展到可算係男女朋友的關係. 佢係一個對我好好既女仔.佢識煮飯,打扮. 樣子,身材都ok . 係一個幾好的女仔....我巳經打算佢係我終生的對象.
但係依個時候, a君再次出現, 煩左我幾日...佢亦知b君,..佢又話想同番我一齊. 可以就我好多野..就算好難改的事.a君都會去改.....
係依種情況下..你地會點做呀??
機會我覺得一次就夠,佢無珍惜,係佢既錯,加上我估佢返黎搵返你,可能只係有競爭既心態,佢想贏B君
都同B開始左,佢又唔差,又預左成世同佢一齊,B君都無做錯過,好明顯,B君啦

[ Last edited by Rika on 2005-6-16 at 12:39 AM ]
比我會同a一齊..
但係會有第4,第5...第6次...分手..
其實就禁睇,答案好簡單,一定係b..
不過,你有咩吸引到b呀??
你有冇諗過可能係因為你有野吸引到b,佢鍾意你,所以先扮到對你or其他野禁好呢??
仲有,大家既了解係唔係可以同a相比呢??
係呢d因素下..
再加上本人比較懶..
我唔想從新開始了解另一半,咩都重新發展..
我寧願信多次..同a一齊..

(ps,呢d野係冇一個道理講出黎既..
冇論結果係點,到你大個左,你都唔會後悔..
因為你見到後生時,曾經試過激烈既戀愛..
禁就夠喇..!!)
You stfu plz"
Never go back....never....unless you want to repeat the cycle....

If you go to a foodstall to buy orange...and repeatedly you get some rotten oranges...will you go back to the stall and buy it again..even if the owner has changed her cloths and wrapping bag? Bad orange is bad orange.

Move on la....I am serious....it's normal to have some 'feelings' 3 months after breakup (remember you've been together w/ her, on and off, for 3 yrs)....based on what you've said....I don't think she knows (A) what she's doing.

Of course the question for you now is: DO YOU KNOW WHAT YOU ARE DOING? (If u are not struggling, you won't be asking us...I suppose).

Good luck,
Gretz.

好馬不喫囬頭草!而且妳你又講到B甘好,“巳經打算佢係我終生的對象”。

其實道理好簡單,分手左甘多次,一定有些不可解決的問題存在你們中間。

就算繫兩個都唔完美,你都應該選個可以用少點力氣改造的啦!不用迷茫啦!

[ Last edited by kaixinren on 2005-6-16 at 02:57 AM ]
冇人支持我,哈哈..
禁你都係選b啦如果你喜歡..
我驚累左你..=﹏=””
Originally posted by mcsimon0574 at 2005-6-16 12:15 AM:
事源就係咁.
我只係一個好普通的男...
既然你同A 試過唔夾, 就冇謂一齊啦
一齊只會仲辛苦jar

阿 B 你同佢都ok gwa???
俾果機會大家, 唔夾大不了分手,
第二果law

最緊要係,
你同A 仲有冇feel 先?
大家仲有冇可能一齊先?
同B 有冇feel ?
同B 一齊會唔會開心過 A???

希望幫到你啦
Originally posted by nightmare at 2005-6-16 01:20 AM:
冇人支持我,哈哈..
禁你都係選b啦如果你喜歡..
我驚累左你..=﹏=””
brother,
我支持你 "激烈戀愛" ga wo~

俾d 回憶自己不知幾好 ~
Just imagine who you would want to turn to when you are really sad, who you would want to share your happiest moments with.  Even though A has her faults, you may love her more and vice versa.
Originally posted by homan~ at 2005-6-16 01:26:

brother,
我支持你 "激烈戀愛" ga wo~

俾d 回憶自己不知幾好 ~
多謝多謝..
我都係扮下野發表下..^^”
我既淺見唔算得係乜..=0=
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 好煩...2擇1 ... 大家幫幫我

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。