<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 大家覺得點樣先算愛上一個人
返回列表 回復 發帖

大家覺得點樣先算愛上一個人

我覺得係好難的...
同埋點先算真係好愛一個人, 同有好感又有咩分別架, 我真係唔識分
唉我好亂

[ Last edited by 鬼魂 on 2005-7-9 at 11:43 PM ]
Originally posted by 鬼魂 at 2005-7-9 11:36 PM:
我覺得係好難的...
同埋點先算真係好愛一個人, 同有好感又有咩分別架, 我真係唔識分
唉我好亂
[ Last edited by 鬼魂 on 2005-7-9 at 11:43 PM ]
愛是一樣幾抽象嘅, 好難用啲好實在的量度可以反映出嚟. 或者可以試下咁講, 當你愛上一個人時, 就會做一d唔理智嘅事, 即喺一d當你冇拍拖時唔會咁做的事. 因為如果有愛, 就一般都肯為愛而付出.
最後如果你只是有好感, 你所做多咗唔理智嘅事會在愛上一個人所做和唔愛一個人所做中間 (我覺得會偏向唔愛嗰面).
小弟唔易做, 大佬更難當
飲茶你行先, 吹水我最叻 (好文區茶客 - 冰鮮潛龍™寫於人間死城)
Originally posted by 鬼魂 at 2005-7-9 11:36 PM:
我覺得係好難的...
唉我好亂

好感係一個好模糊既概念,即管係一班異性朋友,你同佢地去街睇戲食飯傾電話可以好開心既,都可以算係有好感,簡單d講,有好感,係你幾喜歡/鍾意同佢地一齊,吾等同愛
愛,吾駛問,都無得問,當你真係愛一個人,你自已自然會發現,對呢個異性係會與別不同d既,程度因人而異,有時甚至周圍既人都feel到,就係2個主角慒然不知.
如果你真係需要某d方法去試,你不妨諗諗,自己最近有無成日諗住佢,有無話無厘頭甘打電話搵人,但係又吾係有咩想講,打到去又吾知講咩,成個傻仔甘;如果係一齊讀書或者做野既,有無話經常留意住佢既一舉一動,見到有其他既男仔/女仔同佢傾計,又會有d妒忌,更甚者有無話見佢講電話想知對方係咩人,講d咩之類甘.我諗大部份人愛上左一個人,所產生既舉動應該都係差吾多呢d甘拉,各位高手有咩另類d既再補充下
how can you test or find out if the girl likes you?
Originally posted by boys2chicks at 2005-7-11 11:41 PM:
how can you test or find out if the girl likes you?
good...不過我都吾知有咩肯定準確既方法.最比較簡單既方法就係約佢單獨出街試下,當然吾係啱啱識就甘做,而係當你覺得有疑惑(即係你吾肯定佢有無意思既時候),但係呢個方法充其量只能夠試出佢討吾討厭你,對你有無d好感,yes or not,始終都要係當面講清楚,不過表白切忌用msg或者打電話,甘樣會令大部份女仔都覺得你無咩誠意.至於如果係鍾意左自己既好朋友哥d,甘就恭喜你拉,我自己既經驗裏面,最難處理既就係呢只種,因為你要係愛情同友情中去做一個取捨,如果追求失敗,好可能會同時失去埋呢段友情.
另外有一個方法,就比較清楚,但係吾係一定做到,就係你要能夠成功收賣到你對象既朋友,仲要係好親密哥種,又要知道你既存在既,呢個時候就可以借助二五仔既力量,成功幫你完成刺探既目的,通常呢種方法就可以準確d知道既
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 大家覺得點樣先算愛上一個人

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。