<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 請容許我開個POST出來透透氣﹐吃醋吃上腦
返回列表 回復 發帖

請容許我開個POST出來透透氣﹐吃醋吃上腦

從聖誕忍到而家

識距之前﹐距係個壞女孩﹐但開始左之後先知道﹐現實叫我學懂接受

因為大學唔同學系﹐所以唔會有機會同距做ASSIGNMENT﹐而距次次做ASSIGNMENT個PARTNER都係男仔黎既﹐我個心成日叫我唔好諗甘多野﹐因為對方已經有女朋友﹐但始終個心都會有些少唔舒服 <--- 我覺得係正常掛

。。。。。。。
。。。。。。
。。。。。

而且距成日都講大話厄我﹐我知道距返工放LUNCH既時候係同男仔食飯﹐我問距同邊個食﹐距又話自己食。

。。。。
。。。
。。

岩岩個聖誕節距有個男FRIEND黎香港玩﹐除夕PARTY過後各散東西前﹐距同個FRIEND黎個GOODBYE HUG(攬)同GOODBYE KISS (當住我面)﹐當時因為PARTY氣氛﹐所以無諗到任何野﹐但現在靜落黎我發覺我個心有些少唔舒服。

是我不夠大方還是她不懂做我女友呢﹖四年了﹐我還不知道

我好清楚我而家係吃醋吃上腦﹐無得救﹐我祗係想響EF透透氣﹐若看不過眼﹐請見諒﹐多謝。
Tiger doesn't like woods, that's why he is good at golf!!
我個人認為你冇咩問題啊~問題係你條女身上~比我見到自己條女比人咀 我諗係咩場合我都忍唔到囉~
Originally posted by 替天行動 at 2006-1-3 02:48:
從聖誕忍到而家

識距之前﹐距係個...
咁你咁耐以來你有無同對方嚴肅而冷靜咁表示過你的感受先?
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2006-1-3 02:57 AM:

咁你咁耐以來你有無同對方嚴肅而冷靜咁表示過你的感受先?
梗係有啦﹐但來來去去都叫我信距﹐但話信就信咩﹖
我以前讀大學同女仔傾多兩句距都吃醋﹐我同距講話係朋友黎渣麻。。。我都有叫距信我﹐距係話信﹐但實質就係吃醋。

尼一次﹐距話果個朋友係外國番黎既﹐話攬攬錫錫尼D野係好正常﹐鬼唔知咩﹖但係自己個心響自己度﹐點可以一兩句就接受到呢﹖自己係中國人﹐以前諗住外國人尼D GOODBYE HUG 同KISS係好正常﹐諗唔到完來發生響自己身邊會有唔同感覺。

無奈
Tiger doesn't like woods, that's why he is good at golf!!
Originally posted by 替天行動 at 2006-1-3 03:07:

梗係有啦﹐但來來去去都叫我信距﹐但話信就信咩﹖
我以前讀大學同女仔傾多兩句距都吃醋﹐我同距講話係朋友黎渣麻。。。我都有叫距信我﹐距係話信﹐但實質就係吃醋。

尼一次﹐距話果個朋友係外國番黎既﹐話攬攬錫錫尼D野係好正常﹐鬼唔知咩﹖但係自己個心響自己度﹐點可以一兩句就接受到呢﹖自己係中國人﹐以前諗住外國人尼D GOODBYE HUG 同KISS係好正常﹐諗唔到完來發生響自己身邊會有唔同感覺。
咁你應該再坦白d講:『我以前讀大學同女仔傾多兩句你都吃醋﹐我同你講話係朋友黎渣麻。。。我都有叫你信我﹐你係話信﹐但實質就係吃醋。 但我依家一樣。』  現實就是很多無奈。 但無論如何,我們都要面對同處理,只有盡力同坦白溝通。  如果她仍然一意孤行,而你又無法接受,你就應該好好考慮是否應該對你們的關係處理一下啦。

[ Last edited by 機密 on 2006-1-3 at 03:45 AM ]
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2006-1-3 03:27 AM:

咁你應該再坦白d講:『我以前讀大...
同意
人地外國番黎所以同人goodbye kiss, 我係你我會問佢知唔知我接受唔到咁樣
如果佢話知,咁即係佢著緊嗰個fd多過你
同埋我最唔接受女仔雙重標準, 佢做就大條道理....
識揀喎,上黎呢度講完出黎會舒服點

但你都係快點同佢講你心底的感受啦

不過佢呃你自己一個人食飯,都係驚你唔開心既,所以呢個位我體諒佢
不過佢起你面前做出面既動作,俾著邊個都頂唔順
至於佢雙重標準,都可以話佢仲緊張你既,如果唔係佢理得你咩係咪?

所以你一來就看開點接受下佢既性格
二來同佢講呢個問題講得深入點
不過你講時小心語氣,唔好搞到好似唔信佢咁,如果唔係會有手尾啦
我只能作一聲支持...加油呀!!
正常~~

我可能仲勁過你.... 我今日見佢同人打 table tennis ~我個心都 la 住 la 住

其實我會唔會太敏感同太小家.....??
let's it be
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 請容許我開個POST出來透透氣﹐吃醋吃上腦

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。