<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 今日差d上演一套單車阿叔
返回列表 回復 發帖

今日差d上演一套單車阿叔

話說我今朝冇預到會紅雨 冇預到學校放早  所以踩單車返學  返屋企時 去到條稍窄既單車路 通常都有d倒轉U字形既鐵欄打橫咁排 我停係嗰度等一等我d friend 條行人路又多人 所以要喺嗰度 之後後面有個踩單車既阿叔/中年人去到我後面 我又留意唔到佢 之後佢大叫 行la 咁我知自己有唔啱 咪行囉 但係過幾秒 我踩遠左d既時候 佢竟然問侯我阿媽 仲要裡面夾雜好多粗口 我本身唔易發老皮 但佢問侯我阿媽 我真係好火 但係呢個時候又諗起bus uncle 周圍又咁多自己學校d人 仲要落咁大雨 同佢嘈 冇好處 又要淋雨 比學校d人見到會冇面 最驚就係比人拍左部單車阿叔 到時咩結果 都係得兩個 所以我保持沈默 由佢小 最後就返到屋企

你地認為我當時應該點做
Originally posted by SCM at 2006-6-2 07:17 PM:
話說我今朝冇預到會紅雨 冇預到學校放...
我會找個小人d既位同佢小過
Originally posted by gn00987333 at 2006-6-2 07:20 PM:

我會找個小人d既位同佢小過
真係比人偷影咁點先
Originally posted by SCM at 2006-6-2 07:26 PM:

真係比人偷影咁點先
俾我發現左走過去小埋佢
Originally posted by SCM at 2006-6-2 07:17 PM:
落大雨~馬上領轉面走啦~
Rising Star, 5th pick overall:
G - J.Kidd 24, D.Rose 33, M.Conley 108, R.Hamilton 117, S.Curry 136, M.Belineli 173
F - K.Durant 5, C.Villanoeva 61, A.Randolph 80, B.Bass 192,
C - Bargnani 52, A.Bogut 89, A.McDyess 145, R.Hibbert 164

EF League 6th Pick Overall:
G - C.Billups 16, B.Gordon 67, A.Miller 78, A.Brooks 102, A.Iverson 115,
F - D.Granger 6, T.Thomas 91, Battier 126, K.Martin 139, B.Bass 163
C - B.Lopez 30, Okur 43, Bargnani 54, Perkins 150
Originally posted by Xtravagant at 2006-6-2 07:30 PM:

落大雨~馬上領轉面走啦~
我咪係走左囉
我見有次響旺角 , 有位哥仔講電話﹐行行下, 吾小心撞親位阿叔﹐自己又繼續行(可能拒真係吾知撞到人)。果位阿叔即刻拉返拒返來。屈拒撞跌拒部電話要陪錢。果位哥仔仲逼住要留低自己電話比果位阿叔 故事最後發展到點我就吾清楚-因我已經過左馬路見吾到...
Rising Star, 5th pick overall:
G - J.Kidd 24, D.Rose 33, M.Conley 108, R.Hamilton 117, S.Curry 136, M.Belineli 173
F - K.Durant 5, C.Villanoeva 61, A.Randolph 80, B.Bass 192,
C - Bargnani 52, A.Bogut 89, A.McDyess 145, R.Hibbert 164

G - C.Billups 16, B.Gordon 67, A.Miller 78, A.Brooks 102, A.Iverson 115,
F - D.Granger 6, T.Thomas 91, Battier 126, K.Martin 139, B.Bass 163
C - B.Lopez 30, Okur 43, Bargnani 54, Perkins 150
Originally posted by SCM at 2006-6-2 07:35 PM:

我咪係走左囉
吾通真係打過咩~ 如果沒對自己造成傷害既話~咪吾理拒走人lor.

做得啱吖 ! 5駛理佢...

冇事發生呀...就係咁簡單...
如果係我都當無事發生
大個左 如果出到黎工作 會有更多無理概事
忍耐唔代表無能
有時侯 你唔開心 別人只會更開心
你如果唔當係一回事 咁做人先會開心

P.S:
之前我O係公司做野 分工都算仔細
同事A 負責 A
同事B 負責 B
我      負責 C
工作D就係大圍野 但每次都係得我或者同事A做
或者你會覺得 好唔公平
但係做野就係咁
邊個做到野 老細點會唔知
有時過到自己 對得住天地良心就 OK

我覺得你做得好GOOD

[ Last edited by 無妄 on 2006-6-3 at 12:21 AM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 今日差d上演一套單車阿叔

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。