<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 大家對韓燒有乜心得?
返回列表 回復 發帖

大家對韓燒有乜心得?

韓燒相信好多人都試過

但你地愛燒d甚麼??

我個人鐘意燒【金姑肥牛】

但有d野又真係幾難燒
例如…
雞翼,難燒熟
三文魚,易燒爛

你們有甚麼見解?
我覺得好熱氣...
Originally posted by hold_find at 2006-7-23 02:08 AM:
我覺得好熱氣...
係呀,咪同bbq一樣囉,較唔鐘去下比較好
^^"
樓主,咁問法係咪有好介紹? 我去親個的鋪頭,的野食都係普普通通,可能我去個的平啦
我都係同你一樣prefer 金姑肥牛, 兩樣野mix 埋一齊又真係好正ga

p.s 不過講真, 0係香港普遍食個d 都唔係好正中的韓式燒烤
之不過係個名叫韓式燒烤...實際上係同打邊爐既野無mud 大分別
你諗下, 又蟹柳, 又魚蛋, 又雞翼...... 我d 韓國frd 話 korea 根本無魚蛋 個d

我無意得罪香港的韓燒, 如果我用詞 or 態度不太好的話, 我願意講聲sorry / or 版主可以cut 我呢個post
Originally posted by melody03785 at 2006-7-23 02:12 AM:
樓主,咁問法係咪有好介紹? 我去親個的鋪頭,的野食都係普普通通,可能我去個的平啦
你去邊間?
Originally posted by Lok4u at 2006-7-23 02:18 AM:
我都係同你一樣prefer 金姑肥牛, 兩樣...
傻啦,呢度d版主其實都幾好人架
言論空間都好大,自由度都幾高
你有point有禮貌,完全唔使驚的
Originally posted by 迷途小羔羊 at 2006/7/23 02:20:

傻啦,呢度d版主其實都幾好人架
言論空間都好大,自由度都幾高
你有point有禮貌,完全唔使驚的
怕 o羊 wor
http://www.xvideos.com/video451827/rio_filter-074_babe_filter-037_and_squirt
Originally posted by Lok4u at 2006-7-23 02:18 AM:
我都係同你一樣prefer 金姑肥牛, 兩樣...
對,香港好多韓燒鋪所提供既食物質素只屬一般
例如...漢和苑
唔可以話太差,但又未到好好果隻

同埋有時醃得太重手
老實講食物既新鮮程度都因此而分別唔到
多數係去荃灣英皇廣場(<==唔知有冇記錯名) 個間食,或者漢陽苑咋@@"
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 大家對韓燒有乜心得?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。