<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 食新鮮生蠔有邊度好介紹?
返回列表 回復 發帖

食新鮮生蠔有邊度好介紹?

我見雜誌有d要成$150蚊一隻,唔知係咪好好食呢?
10年前公司年尾食飯自助餐,
係小弟第一次食生蠔先知咁好食, 而且第2日起身比平時勁硬
但係果隻味呢10年都食唔番
有海水味,有好新鮮的味...簡直3月不知肉味都不能形容
多謝支持娛樂滿紛
海鮮buffet吃到飽
新鮮生蠔隨你吃
Originally posted by admin at 2006-7-24 07:02 PM:
10年前公司年尾食飯自助餐,
係小弟第一次食生蠔先知咁好食, 而且第2日起身比平時勁硬
...
會勁硬咁保身^^~
Originally posted by nec55 at 2006-7-24 07:21 PM:
海鮮buffet吃到飽
新鮮生蠔隨你吃
我果次食,點知同枱D friend話「聲」,只係食咗三隻,不過真係超正
尖沙咀諾士佛台有一間Island Seafood & Oyster Bar食蠔幾好,有來自幾個唔同國家大約10款既蠔選擇. 不過都要件$20-$50隻. 佢地都有d set dinner....每款大約200-300/person.
Originally posted by kuru at 2006-7-24 06:54 PM:
我見雜誌有d要成$150蚊一隻,唔知係咪好好食呢?
淨食新鮮生蠔?食幾多隻先飽肚
唔係淨係得生蠔食,佢地set dinner就生蠔係頭盆,主菜有時係牛扒,有時係龍蝦,有時就羊扒....三文魚咁囉. 話咁係Island Seafood麻....梗有其它野食既.
seems quite good, but what about the 生蠔 in lunch buffet???
未食過lunch....sorry.....同埋佢地應該係無buffet食既
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 食新鮮生蠔有邊度好介紹?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。