<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 有冇人有興趣玩fantasy nba 2008 -2009
返回列表 回復 發帖
原帖由 wilsham716 於 2008-12-9 08:36 PM 發表
thx X,係呢個了

base on 你個offer,我會對卡達同巴朗做d事了
for sell: 巴朗 卡達 真達拿

歡迎係度出價,不過我唔需要長於ast同罰球差的人
LaMarcus Aldridge咁勁,未必換到
even真達拿同你2換2,我都係得d潛力股(希 ...
我又插一手
我對Granger + Carter都有興趣,Baron就唔會出到好高價,主要對前兩個有興趣

(我係你今week果個對手,不過我唔算熟nba,可能唔識價,如果reject左d 筍trade既話唔好怪我 )
原帖由 R-Star 於 2008-12-9 08:51 PM 發表

不怕開門見山
每個球員o係我心目中都有個價, 有時d人覺得我出o既offer唔夠"吸引", 係因為佢地睇得唔夠"廣"

aldridge算幾易trade倒, 我對baron, granger, west, ginobili有興趣 (no that interest for carter and c ...
大家一齊開門見山.......
如果你咁睇,我送走BD的可能性最大
不過第二個人,真係未諗到點平衡

West同aldridge算係近似.....不考慮潛力下,可能性很低
granger....難少少了
manu係另一單交易入面(如前文)

原帖由 wilsham716 於 2008-12-9 09:57 PM 發表
大家一齊開門見山.......
如果你咁睇,我送走BD的可能性最大
不過第二個人,真係未諗到點平衡

West同aldridge算係近似.....不考慮潛力下,可能性很低
granger....難少少了
manu係另一單交易入面(如前文) ...
sorry打錯了, 我想說nate robinson

yours:
1. west
2. baron/nate

mine:
1. aldridge
2. (up to you)

awaiting for your kind reply.

原帖由 eqhigh 於 2008-12-9 09:33 PM 發表

我又插一手
我對Granger + Carter都有興趣,Baron就唔會出到好高價,主要對前兩個有興趣

(我係你今week果個對手,不過我唔算熟nba,可能唔識價,如果reject左d 筍trade既話唔好怪我 ) ...
你呢,坦白講,我有考慮過:
Carter + BD for TD + harries
可能要再加第三個人

不過當然,我冇考慮過公平性,會唔會搵你笨之類的問題
因為我唔知你想補強咩
carter加bd主要係想放ast

坦白講,granger實力係我心目中可以媲美頭6pick
所以.......如果你覺得我妄想,唔會用到咁高價的話,geanger應該唔會放了
某君同我講mike dunlevy會影響佢表現
但mike dunlevy上年咁高水平,granger的成績有冇差到?

anyway,我都係新手
原帖由 R-Star 於 2008-12-9 10:18 PM 發表

sorry打錯了, 我想說nate robinson

yours:
1. west
2. baron/nate

mine:
1. aldridge
2. (up to you)

awaiting for your kind reply.
思考中........結論係......west真係好似冇乜必要換
主要原因係........我覺得west的潛力同得分爆發力比較好
而佢二個數據分怖差不多,但拓荒者打得好平均
even我頭先都研究j green 同nate,但個人認為好似差唔多

so sorry,放west 應該難少少了
所以west應該難d了........
原帖由 wilsham716 於 2008-12-9 10:54 PM 發表
思考中........結論係......west真係好似冇乜必要換
主要原因係........我覺得west的潛力同得分爆發力比較好
而佢二個數據分怖差不多,但拓荒者打得好平均
even我頭先都研究j green 同nate,但個人認為好似差唔多...
假設兩者健康的話, nate一定比j.green好
anyway, 想trade可以隨時搵我
原帖由 wilsham716 於 2008-12-9 10:22 PM 發表

你呢,坦白講,我有考慮過:
Carter + BD for TD + harries
可能要再加第三個人

不過當然,我冇考慮過公平性,會唔會搵你笨之類的問題
因為我唔知你想補強咩
carter加bd主要係想放ast

坦白講,granger實力係我心目中可 ...
granger我都好睇好,上年一直都好過超fit既Dunleavy,而且講埋健康情況佢就更加係再高一班
而且如果簽到佢可以襯番Lebron(樣樣stats都有番咁上下)
而你講佢拍得住top6 pick,我都好認同,穩定+all-round,真係夠料做top6

不過出價果度你就會錯左意啦
其實我係講緊baron既價會比較低姐,因為過左Lac之後始終有少少顧慮

而granger同Carter,個價高d都ok,最緊要你岩心水

至於我隊波既方向,我自己都未搞得清,我個人係想專注去ast or reb是但一面既,
但係幾個主力比到晒我reb+ast,另外唔夠G之下,Harris又能夠大爆發,幫我拎番ast
所以我都未諗到隊波既方向
暫時就係pts+reb+ast做主力先

你真係睇岩就出offer比我喇
冇心水就遲d,睇定d 先出或者唔出都冇所謂
原帖由 R-Star 於 2008-12-9 11:02 PM 發表

假設兩者健康的話, nate一定比j.green好
anyway, 想trade可以隨時搵我
撞鬼,搞亂左,你team波係the special one........睇錯左

唔係j green= =

不過你team波,都係搵唔到適當對像
原帖由 eqhigh 於 2008-12-9 11:29 PM 發表

granger我都好睇好,上年一直都好過超fit既Dunleavy,而且講埋健康情況佢就更加係再高一班
而且如果簽到佢可以襯番Lebron(樣樣stats都有番咁上下)
而你講佢拍得住top6 pick,我都好認同,穩定+all-round,真係夠料做top6

不 ...
haha,我知你講bd low d 不過順便講下對granger今年的感想
BD身邊有咁多攻擊力強的人,助攻數可望上升,而且又有開火權.......
不過諗諗下 愈來愈亂,都唔知點trade了,haha

不過BD同卡達都算係乜都有d
睇下你會會想all around
我就比較想用佢地換d專才返來

正在想卡達換td的可行性
原帖由 wilsham716 於 2008-12-10 12:10 AM 發表

haha,我知你講bd low d 不過順便講下對granger今年的感想
BD身邊有咁多攻擊力強的人,助攻數可望上升,而且又有開火權.......
不過諗諗下 愈來愈亂,都唔知點trade了,haha

不過BD同卡達都算係乜都有d
睇下你會會想all ...
haha 講度R-star興合合﹐到頭來又無West / BD 吾怪之得拒去左   la.
Rising Star, 5th pick overall:
G - J.Kidd 24, D.Rose 33, M.Conley 108, R.Hamilton 117, S.Curry 136, M.Belineli 173
F - K.Durant 5, C.Villanoeva 61, A.Randolph 80, B.Bass 192,
C - Bargnani 52, A.Bogut 89, A.McDyess 145, R.Hibbert 164

EF League 6th Pick Overall:
G - C.Billups 16, B.Gordon 67, A.Miller 78, A.Brooks 102, A.Iverson 115,
F - D.Granger 6, T.Thomas 91, Battier 126, K.Martin 139, B.Bass 163
C - B.Lopez 30, Okur 43, Bargnani 54, Perkins 150
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 有冇人有興趣玩fantasy nba 2008 -2009

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。