<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 求命呀!!呢個野好煩!!幫吓我喇〔有圖〕 _┌┐○
返回列表 回復 發帖
Originally posted by yeuenes at 2006-6-21 02:15 AM:
我都唔知可以點
裝過windows 再裝過防毒loh
試過喇~都系唔得~
關咗NORTON 嘅WORM PROTECION呢個功能~
五、将网络蠕虫病毒挡在门外

Norton AntiVirus 2005具备最新的网络蠕虫防堵技术,运用已知的蠕虫特征,防御传统防毒软件所不能保护的漏洞。其特有的Internet Worm Protection能够在众多厉害蠕虫(如冲击波和震荡波)进入系统前拦截下来,并能发现侦测软件和其他非病毒程序的威胁。

单击程序主界面Options中的Internet Worm Protection,如图6所示。第一项Enable Internet Worm Protection(启用蠕虫保护)系统默认已经打开。下面的Configure Exclusions按钮可以设置防护蠕虫类型,默认是全选中的。下面四个按钮分别可以定制设置程序控制、默认规则,木马规则以及自动阻挡规则。程序控制可以设置哪些应用程序访问网络,有三个访问规则:允许全部、全部阻挡和定制。比如安装Norton后,QQ程序首次访问网络时,Norton会弹出一个对话框以示警告,如图7所示,在对话框底部可以设置其访问规则为Permit(允许访问),这样就可以使用QQ了。其他的各项设置要相应的专业知识,针对性地设置可以有效地预防各种新的蠕虫,特洛依木马。

Originally posted by gergermen at 2006-6-21 01:29 PM:
關咗NORTON 嘅WORM PROTECION呢個功能~

我唔明要點做呀!!
做下翻譯喇唔該!!
因為我跟本唔明他講緊咩?
最好簡單d講要點做!!
最好最好就有埋圖教我點做!!

重有呀~我用的系中文架唔系英文!!

不過都多謝你幫手搵資料!!

[ Last edited by 吳廣德 on 2006-6-21 at 02:17 PM ]
首先你應該有個小圖示係norton antivirus,你按右鐽->按norton antivirus選項_>按internet病蟲防護->再按程式控管->入到去再找你個程式,變更允許/攔截全部,應該可以解決
Originally posted by 吳廣德 at 2006-6-21 02:15 PM:

我唔明要點做呀!!
做下翻譯喇唔該!...
簡體字都要翻譯??唔係懶成咁丫嘛
我願化身石橋,受那五百年風吹、五百年日曬、五百年雨打,只求她從橋上走過
大件事喇~又到期喇~點好呀??幫幫我喇!!

622 x 443 PIXEL下載

Originally posted by littlepig at 2006-7-3 03:31 PM:

簡體字都要翻譯??唔係懶成咁丫嘛
我唔系懶~我系唔明個網講果d野~所以叫人翻譯!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 求命呀!!呢個野好煩!!幫吓我喇〔有圖〕 _┌┐○

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。