<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 小孩講股:30/4/07 頻調恐慌,黑色黃金周
返回列表 回復 發帖

[股票經營] 小孩講股:30/4/07 頻調恐慌,黑色黃金周

話說上週阿爺送左兩隻熊仔黎,就算美股創新高,港股都嚇到調頭跌,真係唔老泥囉!鬼咩,上次“777”事件都未驚完,港人聽見“熊”都怕啦,期指就咁樣低位結算左…

琴日阿爺再次收緊銀根,今雲港股一開市就喪插,以為A股會收斂下啦,點知上證繼續升,唔通班友仔真係要迫阿爺加息先安樂?!睇番港股呢邊,上午跌近400後,出現小Deep V,期指結算後做大低水,明顯弱勢已成,個個驚黃金周加息,邊個敢撈底呀?大戶如果五月轉做淡倉,就真係五窮六絕…睇黎今個星期港股都可能繼續尋底。

兩隻矚目新股,今日繼續熱炒,可惜同人唔同命,鉬業升開有條路,中信銀行跌開跌上癮,鉬業真係咁好?中信真係咁差?中信差唔差就唔知,淨係知大陸果邊中信A股就成左成倍,再咁落去,就真係番大陸抽新股仲着數。鉬業雖然係隻好股,不過升左咁多都係唔敢再追,睇番呢排新股,例如味精、果汁、1616咁,追貨果d個個輸到一仆一碌,成村蟹民都咪話唔驚…

下星期又有新股玩,真係好易中,易過買餐餸!

小孩今次小試牛刀,新舖開張,希望各位多多支持!

免責聲明:本文純為小孩無聊之作,若對閣下造成任何投資上的損失,實屬不幸!

時日太快 無知的小孩 一晚長大
有些愛 身邊擦過 無奈眼光未放大
才明白 能活於一分一秒 當下仍愉快
咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
竟敢公然挑戰我地講股佬估神dd,

你真係大膽,

等我加你3分先
Originally posted by AWU at 2007-4-30 09:37 PM:
竟敢公然挑戰我地講股佬估神dd,

你真係大膽,

等我加你3分先
d佬係真"股"神,屁股個"股"

小孩只係無聊出黎講下"股仔",唔敢同真"股"神比

咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
Originally posted by 笨小孩 at 2007-4-30 21:39:

d佬係真"股"神,屁股個"股"

小孩只係無聊出黎講下"股仔",唔敢同真"股"神比
做人謙虛少少,

叻得濟太過引人注目好易比人入股

好似阿股神咁, 日日都話比人聽自己毛錢o架
Originally posted by 笨小孩 at 2007-4-30 21:30:
........
免責聲明:本文純為小孩無聊之作,若對閣下造成任何投資上的損失,實屬不幸!
分析得相當有水準~ 小孩果然不笨~
就憑呢句已經+6。
笨小孩 +12~
Originally posted by BOYDWAN at 2007-4-30 09:53 PM:

分析得相當有水準~ 小孩果然不笨~
就憑呢句已經+6。
笨小孩 +12~
只係吹水之作

純粹娛樂下大家,搞下氣FUN

股票區新開張,點都支持一下

咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
Originally posted by 笨小孩 at 2007-4-30 22:07:

只係吹水之作

純粹娛樂下大家,搞下氣FUN

股票區新開張,點都支持一下
行家一出手,便知有沒有。
真係幾好喎,都要有番d 理據先吹到咖~

繼續努力啦,絕對期待你以後嘅發表~
實在太欣賞,+多6~
期待3/5的百麗集團,
港股還算穩健,繼續持貨過1/5!!
Originally posted by 笨小孩 at 2007-4-30 09:30 PM:
話說上週阿爺送左兩隻熊仔黎,就算美...
有人接力咁我可以收檔啦, +6分先, 其實成日老點人我都唔好意思, 我假假地受過高等教育, 正所謂知書識禮, 老點人依家野始終不能長久.......

作為一個反面教材, 己經成功, 大家繼續努力
個個都加咁多分, 等我加多3分先
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 小孩講股:30/4/07 頻調恐慌,黑色黃金周

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。