<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 在失望中表白了......
返回列表 回復 發帖
我答得唔得架
首先有一樣野係肯定o既, 就係每一個女仔都鍾意俾人追, 因為就算鍾唔鍾意o個個人都好, 有人鍾意都係一件開心o既事, 所以我覺得佢係享受緊而家o既關係

其實聽佢講o既野, 我覺得佢對你係有好感o既. 不過佢o既思想反反覆覆咁, 可能係唔想"無端端"開始掛; 俾人追好多時仲sweet過真正拍拖o既時間嘛
而且你追佢就受佢又會覺得太隨便, 所以佢會keep住依個關係睇下係咪真係適合先

就算佢唔係鍾意你, 希望都當你係其中一個較為close o既朋友呀. 如果你真係好(or表現得好)o既話, 佢鍾意你都唔奇啦

總之, 表現自己o既優點instead of特點, 同埋發掘自己o既缺點就得喇

P.S. 自從以前o係體育版串過你之後你就好少去o個度喇
Originally posted by Kian76 at 2007-6-3 04:32 AM:
最近有d起色,我地自從上星期破冰後,...
最近又再回復以前既方式,就係佢每日或每兩日就會打俾我最少一次~~~~星期六、日一定唔會打俾我~~~~

又back to the starting point
之前唔係日日都打俾你嫁咩?
做咩而家六日唔打,有時仲要隔日既

而佢星期五換左新衫,升左職,佢都特登打俾我叫我去探佢,睇下佢套新衫~~~~

咁都好正常!
因為佢同你傾電話傾得咁密
佢既日常生活轉變話你知都好正常
我估你關心佢多過佢主動話你知啦可

一:我係咪好體貼呢?讚下我啦!....(笑)
五:你講野都唔夠甜~~~

佢係咪好鐘意撒嬌果類型既女仔呢?(係人都撒果種呀)
如果係既話~~我勸你唔好誤會啦!
如果唔係既話~~你得米啦!

二:一唔一齊返去?(放工搭車)
三:大前提係唔影響你工作之下.......嘛~~~~

有矛盾..........好難諗

四:同我講追緊佢既o個個TB想搵人打我,打唔成就打佢~~~問我會唔會幫佢拆掂佢~~~~

求愛不成,之後用武力解決
呢句係重點
點解?
點解個TB會打你呢?
你o係個TB眼中係佢既男朋友既地位喎
而你又話你示愛衰左喎
係咪根本上佢已經當左你係男朋友,而你自己唔知呀?
Originally posted by 艾力克 at 2007-6-3 12:08 PM:
我答得唔得架
首先有一樣野係肯定o既, 就係每一個女仔都鍾意俾人追, 因為就算鍾唔鍾意o個個人都好, 有人鍾意都係一件開心o既事, 所以我覺得佢係享受緊而家o既關係

其實聽佢講o既野, 我覺得佢對你係有好感o既. 不過佢o既思想反反覆覆咁, 可能係唔想"無端端"開始掛; 俾人追好多時仲sweet過真正拍拖o既時間嘛
而且你追佢就受佢又會覺得太隨便, 所以佢會keep住依個關係睇下係咪真係適合先

就算佢唔係鍾意你, 希望都當你係其中一個較為close o既朋友呀. 如果你真係好(or表現得好)o既話, 佢鍾意你都唔奇啦

總之, 表現自己o既優點instead of特點, 同埋發掘自己o既缺點就得喇

P.S. 自從以前o係體育版串過你之後你就好少去o個度喇
你有串過我咩??唔記得,我最近少去體區係因為唔知點解自從abc消失左之後體區就人流好少,講完野冇乜人回,所以少去左。

我d朋友都話可能佢鐘意人追自己。
我愛長澤
Originally posted by 自由神 at 2007-6-3 12:35 PM:

又back to the starting point
之前唔係日日都打俾你嫁咩?
做咩而家六日唔打,有時仲要隔日既
表白後既一個星期只係傾過兩日電話,探過佢一次咋,但o個兩日夾埋佢打俾我既次數夾埋都有成10次定11次~~~~係密集式~~~~而家佢呢個禮拜都要返夜,佢星期一、二都有起身後打俾我,星期五叫我落去睇佢換衫囉。(佢之前都極少星期六日打俾我的,講過話因為好忙)
Originally posted by 自由神 at 2007-6-3 12:35 PM:

咁都好正常!
因為佢同你傾電話傾得咁密
佢既日常生活轉變話你知都好正常
我估你關心佢多過佢主動話你知啦可
今次係佢4點幾時打左個電話俾我,但我做緊野,冇聽到個電話,但佢連續打左三個電話俾我,我一個都冇聽,之後過左一陣我打番俾佢,佢又發悔氣咁話唔阻我,我就講sorry,跟住佢話仲諗住叫我落去探佢,因為佢換左新衫,跟住就話算數,唔阻我cut線~~之後我借d倚鼠左出公司落樓下探佢,個TB 就o係隔離做緊野,我諗唔倒特別野同佢講,淨係成個傻佬咁望住佢對眼,望住佢對籃con,同佢講:今日你好籃wor~~~~

哈哈!!我本來想講你好靚,但講唔出口,哈哈!!佢聽倒我話佢好籃之後佢笑左,哈!!我諗番起個情景,覺得自己好似個傻佬,真係一直望住佢定左鏡咁,o個陣我一路諗野對眼就望住左佢,唔知佢會點諗呢??哈哈!!

佢係咪好鐘意撒嬌果類型既女仔呢?(係人都撒果種呀)
如果係既話~~我勸你唔好誤會啦!
如果唔係既話~~你得米啦!
佢一時時啦,佢平時返工係超級黑面神,但傾電話時好鐘意扮發脾氣同埋撒嬌,我真係唔知佢對其他男仔會唔會咁,但佢平時就好鐘意玩,鐘意打d男仔o個種。(唔係用手掌式,而係一拳打落雞心o個種)佢又會好憎d姣婆。

有矛盾..........好難諗
其實係有關連的,係佢問完我一唔一齊返去既時候,我問返佢乜唔係唔鐘意我送你返屋企架咩?佢冇正面回答,之後我講俾佢知我要留夜,不過都可以送你返去先既,跟住佢就醒起喇,跟住講左一陣佢話唔使送佢返去喇,態度好好咁,跟住就話大前題係唔影響你工作底下~~~~嘛~~~~當時我聽倒之後真係啞左~~~~因為平時就算我做野勁忙而話一陣打番俾佢,佢都會發脾氣既,但今次竟然從佢口中講出呢番咁體貼既說話???簡直聽完標冷汗~~~~~感覺係一個迷。哈!!!

求愛不成,之後用武力解決
呢句係重點
點解?
點解個TB會打你呢?
你o係個TB眼中係佢既男朋友既地位喎
而你又話你示愛衰左喎
係咪根本上佢已經當左你係男朋友,而你自己唔知呀?
我都懷疑過佢會唔會係默認左我既位置呢??但又唔敢俾自己太大希望,但佢之前講過唔想傾呢d野住,攪到我又唔敢問,唔敢再表白多次,驚佢反感,我問過佢點解個TB想搵人打我,佢話可能個TB知道你追緊我瓜,我問咁之前成年都冇人追過你咩?佢話可能個TB之前冇咁鐘意我瓜~~~~

講番最近呢次見面,個TB在隔離見我落去搵佢,仲同佢傾左一陣間,個TB就好粗魯咁同佢講野:仲有好多野想講呀??下?

但正正係呢個時候我咁o岩轉緊身走人,唔知個TB係想向我示威定係見我走所以同佢講,但我冇理佢,轉身就走,做得o岩唔o岩??

我本來諗過好唔好特登去TB o個度買野食的,特登對住佢四萬咁口,同佢講我黎探我鐘意既人,哈哈,但最後都冇實行到,哈哈!!
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2007-6-3 07:40 PM:

表白後既一個星期只係傾過兩日電...
對唔住呀!我唔打咁長啦!
你睇黎幾享受咁樣既生活喎。
佢既世界有你,你既世界有佢。
你好重視佢,佢又有事會搵你。

你係咪想維持咁既關系直到永遠呀?
我完全感受到你已經愛佢愛到另一個層次。
你唔介紹係咪佢正式男朋友啦!

等待吧!等待一日你又ready,佢又ok。
再花D心思,示多一次不勝無歸既愛啦!
Originally posted by 自由神 at 2007-6-3 09:02 PM:

對唔住呀!我唔打咁長啦!
你睇黎幾享受咁樣既生活喎。
佢既世界有你,你既世界有佢。
你好重視佢,佢又有事會搵你。

你係咪想維持咁既關系直到永遠呀?
我完全感受到你已經愛佢愛到另一個層次。
你唔介紹係咪佢正式男朋友啦!

等待吧!等待一日你又ready,佢又ok。
再花D心思,示多一次不勝無歸既愛啦!
都唔係完全享受架,因為講真有時自己都會諗多左,跟住就會覺得好sad~~~哈哈!!

始終而家既我真係有種唔知點形容既感覺,成日都覺得好冇安全感咁樣,佢只要唔打俾我,我就會有呢種感覺~~~~sosad~~~

而家我真係好想好想好想打俾佢,好想平時想見佢時就落去搵佢和打俾佢,但又唔可以破戒,破壞之前諗好左既忽冷忽熱計劃,太任性又會壞左大事,但有陣時真係忍得好辛苦~~~~今晚就係咁,好想打俾佢同佢傾電話,但最後都只能選擇send sms俾佢,佢末打番俾我~~~~我諗今晚都係冇機會再聽倒佢把聲居多架喇,唉,好掛住佢呀!!!!!!
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2007-6-4 11:37 PM:

都唔係完全享受架,因為講真有時...
你呢番話,令我諗起一首歌!
好Match 你而家既情景。

想你  Beyond
為何有一天    仍未與我通電
感覺太懸疑    為何難啟齒
但偏偏想你知

徬徨又一天    期待見你一面
走到你門前
    誰人在身邊
是否可講我知
這一刻我    千百樣心思
不過兩個字    你叫我如此

想你    你叫我太歡喜
裝不出不羈    巴不得一起

想你    你叫我怎心死
只想今晚    擁你入懷
細說舊夢

從前曾失戀    曾話過已長大
不在少年時    明明曾識穿
再不單思暗戀

這一刻我    千百樣心思
不過兩個字    你叫我如此

想你    你叫我太歡喜
裝不出不羈    巴不得一起

想你    你叫我怎心死
只想今晚    擁你入懷
細說舊夢
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 在失望中表白了......

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。