<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 馬刺vs騎士【07 NBA FINALS】鄧肯vs占士
返回列表 回復 發帖
冇LA.....!!
輸左2場!睇黎騎士隊型真係唔夠馬刺好!
Originally posted by 勇勇 at 2007-6-9 04:32 PM:
冇LA.....!!
輸左2場!睇黎騎士隊型真係唔夠馬刺好!
最衰占士白無入到季後賽名單
如果唔係有得睇占士vs占士
和我心中所想的劇本一模一樣,馬刺成功拿下兩場主場。
下場馬刺應該會以一個比較艱險的方式再拿下一場客場,
然後就可以放水,等回主場棒盃!

今場落差很大,騎士早早就以大比差30分落後,
差點以為最後一節全節又變垃圾,幸好馬刺玩票心態,
另騎士以為有一線生機,最後還是以兩位數分差落敗。

今場馬刺球迷十分不比面,個個拿著小掃把,
暗視要4:0把騎士掃地出門,場面十分有趣。

騎士衰d乜?衰防守戰術和馬刺甚為相似,甚有老翻之嫌,
大家都係用雙塔來做防守,而進功不同於鄧肯是中鋒和大前鋒合一,
而騎士進攻點不是落在雙塔身上,占士一人獨挑。

單是老翻一點,正貨一出便立刻被比下去,兩者須相似,
但底蘊差好遠,不論速度和合作性,都是馬刺高不止一個檔次,
所以懂看球的馬刺球迷們才會有刺無孔,帶把小掃把來掃占士大帝!

看看第三場會不會如本人所願,馬刺以3:0領先!

[ Last edited by locklock on 2007-6-11 at 12:01 PM ]
Originally posted by locklock at 2007-6-11 11:59 AM:
和我心中所想的劇本一模一樣,馬刺成...
不大認同馬刺會放水等主場捧盃
未來三場都會係騎士主場,即要讓騎士贏二場
3-2乜嘢都有可能發生,我唔認為馬刺會冒失去總冠軍的風險而去放水
Originally posted by locklock at 2007-6-11 11:59:
和我心中所想的劇本一模一樣,馬刺成...
哈哈!咁搞笑,個個攞住掃把!
騎士主場D球迷唔知道會玩咩野呢,會唔會個個攞住弓箭,比喻射死馬刺呢!
[center]馬刺3:0騎士

下場馬刺可以放水啦!!!
回主場棒盃!!!
[/center]
果然和我所想一樣,馬刺驚險拿下第三場。

馬刺主力贊奧比利在今場竟然得3分,
更是臨完場前的罰球得分,好驚人呀!

[center]
今場騎士罪人華利祖!最後時刻出現一球庶民射球唔入![/center]

第四場:馬刺會否放水!返回主場棒盃?
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=152540&fpage=1

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-6-13 at 12:28 PM ]
保雲老馬有火,3 pt 5投中4,全場拿下13分,除左防守上貢獻良多外還完全彌補了Gino的失準
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 馬刺vs騎士【07 NBA FINALS】鄧肯vs占士

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。