<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 希斯菲特的勝利戰術思維
返回列表 回復 發帖
Originally posted by cwc_tkd at 2007-8-1 11:40 PM:

仲有, 人人都用攻中,咁咪仲易比人...
咩q野大師丫, 咩名帥都係會睇個形勢去調動架啦, 陣, 只係一種慣用既攻擊or防守模式咁解, 咩野都係講臨場架啦....

世界上咩大師級manager都係咁玩架啦, 輸緊波果時, 4個前鋒放晒入去, or後衛高佬上去打前線, 右閘變右翼, 都係咁啦, 果時果d叫咩陣??

02年南韓贏意大利入8強果個又叫咩陣? 325呀? 五個fw你見過未? 咪又係臨場應變出黎....

係你先同佢玩, 睇完佢講咩叫4321成個人都涼晒啦, 仲同佢癲.....
Originally posted by filter-052fans at 2007-8-2 12:10 AM:

咩q野大師丫, 咩名帥都係會睇個形...
因為我做緊功課, 見悶咪吹2句囉, 我都知我唔岩架喇..
Originally posted by cwc_tkd at 2007-8-2 12:12 AM:

因為我做緊功課, 見悶咪吹2句囉, 我都知我唔岩架喇..
咩陣好我唔知, 因為我只係一個市井小球迷,

但好可以肯定, 痴線野係可以刺激回覆既 !!
Originally posted by filter-052fans at 2007-8-2 12:15 AM:

咩陣好我唔知, 因為我只係一個市井小球迷,

但好可以肯定, 痴線野係可以刺激回覆既 !!
但無論佢講咩都好, 我地都好踴躍回,
証明左唔係因為d內容痴線, 而係....
拜仁德甲雖然超班 但已經不再是一家獨大 如上年 大家都見到了...
布陣方面 我覺得不能一概而論 也有因為傷病襲擊,造成人員缺陣
布陣,應該是能夠讓球員發揮最大的位置就是最好的
有人善于踢前腰多過踢標準的442的中場,那么 顯然標準的442陣形并不適合某位球員
平時你可以考慮不派佢上場,關鍵時候無人可用的話,就不能這么考慮啦
足球 贏了就好 哪怕是12碼一球小勝

睇拜仁十幾年,而這十幾年正是希帥執掌拜仁的時候
我印象中,佢還是一位很喜歡用442的教練
目前希望今年大換血之后的拜仁 能夠再次稱霸德國(雖然這樣整體對德國足球來說并不是什么好事)
SV Wacker Burghausen: 451
- Riemann
- Lastovka, Palionis, Wolf, Mayer
- Hertl, Schmidt - Pupalovic, Schultz, Teinert
- Neubert

Bayern Munich: 442
- Kahn
- Lell, Lucio, Demichelis, Lahm
- Altintop, Zé Roberto, van Bommel, Schweinsteiger
- Ribéry, Klose

Also in matchday squad:
- Dreher, Ottl, Van Buyten, Sosa, Wagner, Jansen, Dos Santos

希帥用442強陣出戰德國盃第一圈,作客使用451的德丙球隊貝豪森。
名為442,實為4411或451,因為列比利玩後上,高路斯開路,
唯一重要位置調動,利爾替了主力贊臣的位置,退居後備。
看來今季希帥重用迪米捷利斯,而盧斯奧和雲拜頓爭另一個正選位。
豪華的黃金中場線,仍然全部粉默登場! (亞視本港台今晚有得直播!

人類出世也是一個離開也是一個
Originally posted by locklock at 2007-8-6 08:41 AM:
希帥用442強陣出戰德國盃第一圈,作客使用451的德丙球隊貝豪森。
名為442,實為4411或451,因為列比利玩後上,高路斯開路,
唯一重要位置調動,利爾替了主力贊臣的位置,退居後備。
看來今季希帥重用迪米捷利斯,而盧斯奧和雲拜頓爭另一個正選位。
豪華的黃金中場線,仍然全部粉默登場! (亞視本港台今晚有得直播!)
迪米捷利斯, he was the major stuff up in the game against 貝豪森, i think he also missed a pk that game~ As for Van拜頓 if he cant get a place in the back4, he can try playing striker
"The only thing that goes with the flow is a dead fish"
哈哈, 睇完果場波既賽果, 更覺得個條題起得可笑...

哈哈哈
Originally posted by filter-052fans at 2007-8-12 17:38:
哈哈, 睇完果場波既賽果, 更覺得個條題起得可笑...

哈哈哈
Although you think you are right, please don't oil into fire
We are blessed that we can watch sports, to do many things...
so be happy!
Originally posted by brightlee at 2007-8-14 10:30 AM:

Although you think you are right, please don't oil into fire
noted. never happen again!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 希斯菲特的勝利戰術思維

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。