<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 我剛剛捐了$1000俾聯合國兒童基金委會員,有關四川災情
返回列表 回復 發帖

我剛剛捐了$1000俾聯合國兒童基金委會員,有關四川災情

小弟不經不覺,已有十多年每月捐錢歷史,

四川災情咁重,小弟盡少少力,在網上,捐了1000蚊

俾聯合國兒童基金委員會.

大家都應該盡少少力,多少唔重要,要有心.

取之社會,用之社會;人在天堂,錢在銀行

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
賤人兄果然有同情心 抵讚 !

但請問同"財多學錢"有咩關係 ?
Respect you brother !!
Originally posted by sfxc0000 at 2008-5-14 10:54 PM:
賤人兄果然有同情心 抵讚 !

但請問同"財多學錢"有咩關係 ?
你細心看看小弟最後一句,就是小弟運用財富之理念.

財富要運用得宜,才有意思.

你都知小弟鍾意匯豐,我估,當我到死時,小弟的匯豐已滾存到一個好可觀數目,

我會捐哂出來俾聯合國兒意基金委員會,分成三份

1) 繼續滾存(即是以股代息,繼續壯大)
2) 捐俾祖國兒童
3) 捐俾其他如非洲

小弟與聯合國兒童基金委員會關係始於1990年代,及後,個個月自動轉賬給她們,當然,亦可以免稅. 

[ Last edited by 新經濟學巨人 on 2008-5-14 at 11:09 PM ]

Originally posted by 新經濟學巨人 at 2008-5-14 23:06:

你細心看看小弟最後一句,就是小...
賤人兄!我諗你呢3個[目標]
1) 繼續滾存(即是以股代息,繼續壯大)
2) 捐俾祖國兒童
3) 捐俾其他如非洲

只有機會達到1,3的目的

2) 捐俾祖國兒童
睇怕會比國內貪官食曬
又吾洗驚
Because UNICEF D 錢吾係直接比災民
佢地會用D錢黎買物資比災民
Originally posted by peterdogdogdog at 2008-5-15 12:13 AM:
又吾洗驚
Because UNICEF D 錢吾係直接比災民
佢地會用D錢黎買物資比災民
Peter哥,你所講,正是小弟所想的,我是信任糸統及制度之人.

希望版主唔好介意,小弟替聯合國兒童基金委員會

推廣.

[ Last edited by 新經濟學巨人 on 2008-5-15 at 12:43 AM ]

巨人兄,

你可幫手解答以下問題嗎...

其實宏觀調控能否有效控制中國經濟過熱,

及舒緩多項經濟問題呢 ??

另外,可否講解一下中國推行宏觀調控的好處和壞處
Peter哥,你所講,正是小弟所想的,我是信任糸統及制度之人.

希望版主唔好介意,小弟替聯合國兒童基金委員會

推廣.

[ Last edited by 新經濟學巨人 on 2008-5-15 at 12:43 AM ] ...
新經濟學巨人 發表於 2008-5-15 12:31 AM
你正一七頭
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 我剛剛捐了$1000俾聯合國兒童基金委會員,有關四川災情

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。