<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » 今屆真係最多國家參加
返回列表 回復 發帖
係二百零幾個國家及地區
原帖由 infjlam 於 2008-8-8 11:54 PM 發表
好多小國運動員都係陪跑
講真,人口得幾萬o既小國,有運動員得入圍已經好巴閉
頭先至少有一個係只派官員觀察 ... 即係無運動員參加
原帖由 e_e 於 2008-8-9 12:01 AM 發表

頭先至少有一個係只派官員觀察 ... 即係無運動員參加
有D國家既運動員因聽日有比賽    可以唔使參加開幕

因要保留體力      開幕要企起碼4個鐘
原帖由 大優勢 於 2008-8-8 11:22 PM 發表

我 ~~ 有 ~~  睇~~~
但係 係籃球唔係足球

我做過空運
要成日寫國家名

但黑山......... 真係無

黑山係2006年5月21日舉行公民投票
獨派以55.5%的微弱優勢決定終止與塞爾維亞的聯邦關係
剛剛超過55%歐盟規定的有效結果票數
黑山人口少    空運可能少D
而大優勢兄你可能係06年5月前做空運
因此你只會聽過塞爾維亞和黑山   而非黑山共和國
講起介紹國家入場~~
我覺得無記個x志光真係係好唔掂~
個個旁述都係介紹入場國家既背景ge

人地列支敦士登比面中國出席奧運~
個x志光又無啦啦話人地係魚腩隊....(乜弱隊就唔可以參加奧運嫁咩)
嗰刻我覺得佢好無禮貌....同埋覺得有佢呢個咁既旁述感到可恥
連開幕禮既真正含意係咩都唔知學咩人做旁述(如果佢知既就唔會講呢番話)

唔知大家有冇同感
there are just so many
原帖由 tree728 於 2008-8-9 12:45 AM 發表

有D國家既運動員因聽日有比賽    可以唔使參加開幕

因要保留體力      開幕要企起碼4個鐘
sorry , 係主持介紹果陣講 , 應該唔係因為缺席~~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » 今屆真係最多國家參加

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。