<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 古惑的飯盒 有幾古惑?(2011-05-24)
返回列表 回復 發帖

3 d# |2 F+ X0 ]同等份糧食唔飽既飯盒,我會去幫襯"波仔叮飯"好過啦!
# G; M, f  D* s6 a8 N" n1 S' A) s(我比較細胃口一點,食完一盒波仔+個麵包仔就OK
4 u4 c; h' |, c, K  p  }1 ^' ]& H  J! x
波仔比較老實少少,份量小了會減價,以前一盒$2X.XX,現在縮了水,只買16-7之間!# A# A8 V  {2 M
一於轉食波仔...抵制呢班貪得無厭既奸商...等佢地將慳慳埋埋D飯餸自己食或用來填海啦!/ m0 D# \5 W- i" Z
, D  [# b( g' ^, O  ?( a1 m1 I
如不奸得過份,我暂時依舊支持"波仔叮飯".....
小得黎貴果下攞命, 食個飯飲杯野又話40, 有時茶餐廳都唔使咁鬼
- X, h9 H7 j8 P% ijojojojoj 發表於 2011-5-25 07:08 PM
1 F; N5 |6 q, d0 C& e  \. m% S0 y/ K8 B7 }4 l* ?2 t+ q6 }  \. k
前幾日係天水圍銀龍(茶餘飯后)
6 n3 K; ~4 s- @PM:12點零鐘,我同條女去一人食一碗牛腩麵,一睇凍飲加$11
! r$ h8 a3 N0 @食二個麵埋單要6-7蚊...發神經!! R6 X- r7 T( L1 Z" T
食完碗麵...我落街買盒檸檬荼好過!3 J) s  E/ u. d+ L% n( X9 S6 r
因為趕時間...否則我一定走人,去第二間食
喱三間老牌快餐店越來越唔掂, 水準越來越差.' X+ e, k7 A; E: D7 l
bobo21 發表於 2011-5-25 11:59 PM
2 F* @; ^- Z1 G" x# y' y
+ o4 b+ i1 r5 F- |) [% L
唔係趕時間加上肚到手軟,揀到無可再揀...我絕不會踏進這三間謀寺," s2 p0 \+ R" _% ~* B/ X
呢三間謀人寺,年中都唔知有無本事搵到$50
唔知係咪早幾日”東張西望”報導過之後。
' b/ x! i0 g# M6 x7 Q( _前日再去大快活食,佢哋終於轉番正常嘅碗碟,7 ]7 o' Q0 ]/ k; V1 s
啲飯同餸都多番、正常番。
本帖最後由 費事高 於 2011-5-29 05:20 PM 編輯 8 M/ r  L- \$ J/ i3 F) ?

5 c5 B" j1 d4 ~! o5 p, P
唔知係咪早幾日”東張西望”報導過之後。
, R8 J4 B! ]$ e4 m$ t- a0 L前日再去大快活食,佢哋終於轉番正常嘅碗碟,  n( v1 {4 U' d& Z" L  N# s& f& K
啲飯同餸都多番、正常番。. O- Z* D1 t$ Q$ `2 \6 T: Q
小小康 發表於 2011-5-29 05:02 AM
0 H" ~- @& G) `. M
7 m) ?: U! w1 @6 K; V' R
/ z+ J  G& n0 l' y+ D9 d呢個集團為了錢錢錢,無所不用其極,
5 Y, X+ v, k( d: k  n+ s快餐店當中,佢地算係一個有麟有角既大集團,
& J9 W. C' S4 `5 Q( I1 ?點解可以為了賺多小小錢,可以偷呃搶騙任何低等9流招數也用盡,
3 u4 Q, s" u& h大家樂咁多位高層...真係窮得連一元幾角也要呃...沒錢開飯?7 ~( P" R* h2 ^9 Z; n
啲錢可以帶落下一世再用?
* ?& H; s4 p( G: \嘿...呢班有錢人,說清了咪又係全部都係乞兒,不過係高級乞兒,
) a. a: n+ O) Q' g# m$ m7 n肚飽眼唔飽...畀你賺夠又如何?可以吞多幾豌白飯?# p. H0 q. T/ ^& [
錢...一定要搵,但要搵得其所,, H8 z  z* k3 `7 g2 k- [
窮到燶...夠羗走去打劫銀行...為食飯,我配服你9 N! w8 C" X; i+ R( n8 e
已經富有...仲要鬼x鼠鼠呃呃騙騙: w; i! b0 c' j# `# E
大家樂...我鄙視你
碗都用特別設計; y6 C" |9 B2 V; q. w+ g8 N6 c
底盤凸起的...
商業社會,  佢定個價出來有冇市場競爭力,  生意額會反映返俾佢知,  而家好多野都係比以前貴左,  快餐店唔係善堂,  嫌佢收得貴咪唔好幫趁囉,  想慳錢咪自己煮囉,  有乜好鬧?
同等份糧食唔飽既飯盒,我會去幫襯"波仔叮飯"好過啦!/ u( L2 _) s' g
(我比較細胃口一點,食完一盒波仔+個麵包仔就OK 0 _" h& C1 k& y9 Z1 E
- f) L# m5 w. v
波仔比較老實少少,份量小了會減價,以前一盒$2X.XX,現在縮了水,只買16-7之間!
$ ]  [3 U; m- v; }  r一於轉食波仔...抵制呢班貪得無 ...
& S7 ]5 W' y+ |: `費事高 發表於 2011-5-29 03:56 AM
% u! Z6 T3 h; O1 P% P) |" V

" H6 f( H2 ]# b: K7 x快餐店提供座位俾你坐,  舖面亦需要請大量人手,  兩者性質不同,  價錢點可以同波仔比較呀?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 古惑的飯盒 有幾古惑?(2011-05-24)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。