<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 陳美齡仍未取得日本護照 但亦不拿特區護照
返回列表 回復 發帖

陳美齡仍未取得日本護照 但亦不拿特區護照

身為香港人嫁到日本多年的陳美齡,日前和台灣評論員亮相日本電視台節目辯論佔中,陳美齡說:「依家香港比回歸前好好多。」被問到持哪國護照時,陳美齡尷尬說:「BNO(英國國民(海外)護照。」
外來人要拿日本護照極難,尤其是中國人
shehboy 發表於 2014-10-24 02:05 AM
佢2,3年前係日本已經得罪唔少人啦, 今次佔中再次露出馬腳, 肯定有排都唔會攞到日本passport.

仲有, 唔好唔記得佢老公個姓係'金'呀!

http://thehousenewsbloggers.net/2014/10/14/%E9%99%B3%E7%BE%8E%E9%BD%A1%E5%A4%A7%E6%88%B0%E9%87%91%E7%BE%8E%E9%BD%A1-%EF%BC%8F-%E5%A0%B4%E9%82%8A%E6%95%85%E4%BA%8B/
佢2,3年前係日本已經得罪唔少人啦, 今次佔中再次露出馬腳, 肯定有排都唔會攞到日本passport.

仲有, 唔好唔記得佢老公個姓係'金'呀!

http://thehousenewsbloggers.net/2014/10/14/%E9%99%B3%E7%BE%8E%E9%BD%A1%E5% ...
Winters 發表於 2014-10-24 04:11 PM
原來陳美齡係親阿爺牙
shehboy 發表於 2014-10-24 02:05 AM
其實係咩人都好難,連申請電話號碼都有好大限制,因為電話號碼都同身份證明冇咩大分別
其實係咩人都好難,連申請電話號碼都有好大限制,因為電話號碼都同身份證明冇咩大分別
hkkl2003 發表於 2014-10-25 01:43 AM
強國貪官最鍾意去歐美定居

強國平民最鍾意去日本定居
依家先知原來陳美齡咁X虛偽
係咪幫共慘擋去日本做間諜呀
強國貪官最鍾意去歐美定居

強國平民最鍾意去日本定居
地溝男 發表於 2014-10-25 01:49 AM
而家歐美佬知衰,日本仔就早有先見之明 一早有哂監管,就呢方面,日本仔真係醒過歐美好多
原來嫁左日本都仲未可以入籍
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 陳美齡仍未取得日本護照 但亦不拿特區護照

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。