<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 請問有冇人識點cut歌呀?
返回列表 回復 發帖

請問有冇人識點cut歌呀?

我想將啲歌cut咗副歌嗰段做mp3鈴聲呀?係咪有個程式架?有冇人有呀唔該?
光復香港,時代革命
基本上有兩種好raw既cut音樂檔程式,都係要根據秒數黎剪:
1. mp3 Direct Cut: 呢一個程式專剪mp3檔,特別之處在於佢個範圍可以準確到千分一秒
2. ASF Tools: 呢個就專剪WMA, WMV, ASF檔,但範圍只局限於秒(非微秒、N分一秒)
希望上述數據對你有用丫﹗
大家都鐘意紅魔
即係自己人

http://www.shareup.com/downloading-9071.html
我就係用D個來cut mp3鈴聲既
不過由於係試用既關係
所以係唔可以cut超過2分鐘既
如果你剩係cut副歌,就應該夠用啦
When this beganI had nothing to say
mp3 Trim 我覺得幾好用
勝左用法夠簡單 ~_~
Originally posted by 遊戲 at 2006-2-3 11:51 AM:
大家都鐘意紅魔
即係自己人:lol...
thx自己友﹐試下先﹗
光復香港,時代革命
To:遊戲﹐想問下點解我save咗落電話之後﹐個格式會係wav﹐搞到我部電話播唔到.....點樣至可以轉做mp3格式架?

[ Last edited by ThomasKoon on 2006-2-4 at 01:21 AM ]
光復香港,時代革命
Originally posted by ThomasKoon at 2006-2-3 11:58 PM:
To:遊戲﹐想問下點解我save咗落電話之...
bt Sony SoundForge.
Originally posted by ThomasKoon at 2006-2-3 11:58 PM:
To:遊戲﹐想問下點解我save咗落電話之...
你cut完首歌
之後按最右面果個存檔既制之後
會有得選要mp3格式定wav格式
你選mp3就得
When this beganI had nothing to say
Originally posted by 遊戲 at 2006-2-4 11:19 AM:

你cut完首歌
之後按最右面果個存檔既制之後
會有得選要mp3格式定wav格式
你選mp3就得
仲有個問題想問架︰揀mp3﹐咁右邊As source file﹐同埋啲數字又係咩黎架?
光復香港,時代革命

只係揀首歌D質素姐
As source file<---即係同本身首歌既質素一樣
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 請問有冇人識點cut歌呀?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。