<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » IQ大挑戰 » IQ測驗~測試你的智商(FOR 11歲以上)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by playbr2 at 2007-4-6 10:11 PM:

我就係講e個,但我係另外一個版本.....

e個叫瑞文智力測驗,係英國人瑞文於1983年設計
兩個是一模一樣嗎?我post那個好似是德國人設計
why so many people get more than 140...
Originally posted by sakura310 at 2007-4-6 09:16 PM:
其實呢~
一個完整ge iq test係唔可能在網上找到的
網上搵到哥d,只係iq test ge一部分,再加佢地推廣
而網上搵到的,一般都係logic iq同空間iq

所以不論高分低分,都沒甚麼意義啦 haha
瑞文嗰個就係正規的.....因為e加係要全面test你d iq , 所以冇文字同數學公式會比較公平,個個都適玩(包括文盲同數學吾叻既人).....除非你話要test 埋運算能力 , 對文字的邏輯能力....咁就要額外加入埋,亦都額外計平衡分

我細個小學1年班比人捉過去做iq test , 佢地竟然比d xyz 我....(我2年班先學乘數表)....我同佢講,咩黎架~我未學過喎....佢就話:『你照做吓啦』.....好彩『 2 + y = 3 , y=? 』ed我都明,因為有加減符號.....3年班, 佢又比d sin ,cos , tan 我...... 咩叫''sin ,cos , tan '' =.= 白痴架!!! 一於全部亂填.....之後就送左我去同班特別兒童一齊讀書@.@ .....但係咁反而比我思維成長得更特別.....世人話天才同白痴只差一線,我果然係世人眼中o既一個白痴
Originally posted by kaichun88 at 2007-4-6 10:19 PM:

兩個是一模一樣嗎?我post那個好似是德國人設計
就係吾一樣.....但應該係同一條link .....我早半年前,先比人玩過......e加就变左咁.....先前係100% 端文的
135... 高唔過140 >_<
to play play, sukura:
玩過好多,一般冇文字題嘅test都做到over 150架啦.
Originally posted by QuiGonJinn at 2007-4-6 11:10 PM:
to play play, sukura:
玩過好多,一般冇文字題嘅test都做到over 150架啦.
http://www.iqtest.dk/main.swf

拮張圖睇睇

[ Last edited by playbr2 on 2007-4-6 at 11:21 PM ]
Originally posted by playbr2 at 2007-4-6 11:17 PM:

拮張圖睇睇

[ Last edited by playbr2 on 2007-4-6 at 11:21 PM ]
呢個以前玩過啦
好似得 130左右
無咩可能上到 140 >_<
Originally posted by playbr2 at 2007-4-6 11:17 PM:

拮張圖睇睇

不要习難別人,最高分只得above145,點拎倒above150
我得126,好低

[ Last edited by kaichun88 on 2007-4-6 at 11:35 PM ]
Originally posted by playbr2 at 2007-4-6 23:17:

拮張圖睇睇

以前做過啦,好似13x左右,呢個有d難度.
Originally posted by kaichun88 at 2007-4-6 23:32:

不要习難別人,最高分只得above145,點拎倒above150
我得126,好低

[ Last edited by kaichun88 on 2007-4-6 at 11:35 PM ]
playplay同我有咩刁難唔刁難呀!!

e~今次玩得126

[ Last edited by QuiGonJinn on 2007-4-7 at 12:01 AM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » IQ大挑戰 » IQ測驗~測試你的智商(FOR 11歲以上)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。