<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » IQ大挑戰 » 一個國制的iq test
返回列表 回復 發帖

一個國制的iq test

International High IQ Society創立於西元2000年,
是一個由全世界前5%智商的人組成的.
每年在世界各地都有舉辦活動.
入會資格為智商測驗高於124的人(世界前5%),
其入會資格測驗開放讓人免費測試.
大家不訪去測試看看

http://www.highiqsociety.org/iq_tests/
死@.@

e次黎真....平時EF d吹水高手竟然冇一個人....入會

你在何方......等緊你架......
關一國兩制咩事...

我得...
YOUR IQ SCORE IS:

A score of 124 or higher is required to qualify for membership in the Society.
man utd~~~CARRICK

Cyndi Wang

可能我好運,近來我越嚟越覺得自己蠢
P.S有d題目好似同iq無關

[ Last edited by kaichun88 on 2007-6-6 at 07:54 PM ]

1024 x 768 PIXEL下載

要俾錢入會
Originally posted by kaichun88 at 2007-6-6 07:51 PM:

可能我好運,近來我越嚟越覺得自己蠢
P.S有d題目好似同iq無關

[ Last edited by kaichun88 on 2007-6-6 at 07:54 PM ]
係同iq無關.....

佢地將博學=iq , 所以玩得過關都有咁上下學歷(學術基礎常識)
又有構圖速記 , 要人具備良好既 short-term memory

因為佢要試一個人既全面....所以我都吾係鍾意ed test ,覺得吾太專於test 一個人既 iq

不過佢地出e個website , 都係想搵d醒目仔入去吹下水 , d中產階層互相撈下油水...
所以d test 設計成咁 ,係可以理解架

哈我係中國人吖
Originally posted by playbr2 at 2007-6-6 08:25 PM:

係同iq無關.....

佢地將博學=i...
多謝你的講解,另外,我有一些關於邏輯的問題想請教你,希望你可以幫我
最近,我與我的同學爭論邏輯一詞的意思
我的同學認為邏輯只有真假值,並不能判斷事情的對與錯
我不肯定邏輯一詞的意思,我猜想邏輯大概是判別推理對錯的方法
記憶中,命題才是只有真假值,我懷疑他混淆邏輯與命題兩詞的意思
不過,由於我只是邏輯學的門外漢,我近日上網搜尋資料和去找書
我暫時找不到有一本書提及邏輯只有真假值
因此,我想向你請教你對邏輯一詞的看法,可以引錄埋邏輯學既書的相關語句就最好了
其他人想解答亦無任歡迎
Originally posted by 大優勢 at 2007-6-6 08:30 PM:

哈我係中國人吖
其實個test好多英文字我都睇唔明,靠撞
Originally posted by iknow at 2007-6-6 07:16 PM:
關一國兩制咩事...

我得...

A score of 124 or higher is required to qualify for membership in the Society.
係一個國際的iq test,唔係一國兩制喎
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » IQ大挑戰 » 一個國制的iq test

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。