<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 車迷區 » E種波棍叫咩名??
返回列表 回復 發帖

[車迷區] E種波棍叫咩名??

一般的是姐樣...打橫入波的...

但係相中果d叫咩名呢??
打直入波......

720 x 480 PIXEL下載

260 x 346 PIXEL下載

附件1&2就係自動波,auto shifter
你所講打橫果d呢就叫手波亦都稱為棍波
英文叫Gear
支持社民連!
Freedom Forever
再補充一點就係兩者的Main difference
就係棍波係轉波的時候呢係需要佩合腳部控制離合器(俗稱極力子)
簡單d講就係你需要踏一下極力子先能夠轉動你手波
而自動波就唔需要的
故名思意姐係話會自動會轉波

http://hk.geocities.com/wkyip6969/mainpage5c.htm
樓主可以參考下
支持社民連!
Freedom Forever
上面d圖果隻自動波係:
轉波唔洗踩極力子...但係轉波都要推波棍入波??

另外我唔係太熟識車.......我只係正式研究左2日-.-''

[ Last edited by msv on 2007-8-31 at 02:35 AM ]
Originally posted by sas at  01:50 AM:
再補充一點就係兩者的Main difference...
個網真係好有用.....

[ Last edited by msv on 2007-8-31 at 03:18 AM ]
Originally posted by sas at  01:50 AM:
再補充一點就係兩者的Main difference...
我睇曬你果個網了...
不過仲有dd野唔係太明白..........

佢話:[一個D波走天涯]

咁停車一震(等燈)可唔可以入住D波拉手制既呢???

如果停得耐...入p波熄車拉手制架la.......

咁個N波咪姐係除左比人拖果時用,其他時間咪冇用lo??
=====================================================

我想知道.....
如果唔入d波,就咁入數字波
係停車之前係唔係要入返最細號數既波呢??
同埋入所有波果時唔可以比油架??

另外

如果停左車可唔可以入波??
例如停車時1波,我停左車果時可唔可以入2波架??

[ Last edited by msv on 2007-8-31 at 03:17 AM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 車迷區 » E種波棍叫咩名??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。