<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 【等左好耐,馬季開羅喇】
返回列表 回復 發帖
Originally posted by ^^優之良品 at 2007-12-24 21:15:

R8隻喜得發跑...
喜得發都夠買,好
EF小人物

Originally posted by wer at 2007-12-24 23:17:

5號跑7場1400米,先得兩次入位,
寶樹系在00,01年憑寶樹福將在boxing day嬴馬,樹多盈在04年,寶樹勁盈05年都在boxing day嬴馬,所以話佢地會搏馬囉,而且寶樹多盈有成六十幾倍,搏得過喎

呢個集團靠買聖誕樹起家的,所以特別注重這個日子
R3 9號聚有,R5 富高盈, R10 5號寶樹多盈三隻馬都係呢個集團的,值得留意
祝大家好運
Originally posted by ^^優之良品 at 2007-12-25 23:05:
寶樹系在00...

聚有盈跑第二
Also 寶樹多盈都幾乎跑到有Place。

賭咗咁多年,都唔知呢系人馬係做聖誕樹生意
明日又有馬跑,祝大家嬴多D

新年快樂
迎接08年玩玩新玩意──一個賽馬遊戲

《出馬擂台陣》試玩版(因為可能冇人玩,所以暫時喺到試玩,如果多人玩會另外開Post)

遊戲規則 :
1)只要喺每個賽馬日揀出任何三匹馬,可以同一場或分開場次,總之一個賽日三匹馬!(請列明場次)

2)所選馬匹要以最佳名次過終點,因為每個名次都要計分!

3)如有馬退出,截止前仍可更改!

4)如果臨場所選馬匹退或跑馬途中墮馬,均當作包尾!

5)第一場馬出閘前為截止時間,之後更改作癈,作癈馬將當作包尾!

6)為公平起見,若玩家當日冇出馬,三匹馬皆當作包尾,沙田以十四匹計,快活谷以十二匹計!

遊戲計分方法 :
頭馬 -8分
第二名 -4分
第三名 -3分
第四名 0分
第五名 +5分
第六名 +6分
第七名 +7分(如此類推第十四名包尾+14分)

@咪以為睇錯估中頭馬竟然減分,此遊戲獨之處就係鬥少分,越少你就係贏家

遊戲以每月計算,版主加減分方法如下:

冠軍: +12
亞軍: +8
季軍: +6
第四: +3
第五: +1
最尾: -2
考慮到估馬難度比足球高,所以健議+分高些

(註:以上遊戲是個人設計,如有健議可提出)

[ Last edited by jimjim12 on 2007-12-31 at 09:34 PM ]
我開始玩啦,希望唔會冇人玩啦,幫襯,幫襯

第一場:金鷹  
第二場:活力威
第六場:星際雄師

Originally posted by jimjim12 at 2007-12-31 09:44 PM:

第一場:金鷹  
第二場:活力威
第六場:星際雄師
今期好"燈神"呀...
用2分撐吓你場 (係咪要開個新版呢...)
R3 - 1 首飾奇寶
R4 - 11 新力高
R7 - 14功力勝
Originally posted by ivanland at 2007-12-31 10:34 PM:

今期好"燈神"呀...
用2分撐吓你場 (係咪要開個新版呢...)
R3 - 1 首飾奇寶
R4 - 11 新力高
R7 - 14功力勝
多謝啊,因為驚冇人玩,所以喺到試玩一個月,加減分都要睇版主O唔OK
[quote]Originally posted by jimjim12 at 2007-12-31 21:44:

撐塲,撐塲

R3 - 1 首飾奇寶
R7 - 4 時尚風采
R10 - 5 陽光
Originally posted by jimjim12 at 2007-12-31 21:26:
迎接08年玩玩新玩意──一...
(1)若然退出馬當包尾計好像比馬會夾硬搭落大熱而輸了更唔低
(2)如果只計名次計分,我想大部分參與者都會揀大熱門,因為我都會是這樣
(3)揀中冷門那種快感,而又能和別人分享比嬴錢更正
(4)我覺得每次賽事揀一隻馬1w3p,再加一條Q,PQ注碼一至,雖然和報紙差不多!但會簡單易計得多多了

以上純屬個人意見
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 【等左好耐,馬季開羅喇】

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。