<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 手機版 » 打算買N81,有甚麼要注意?
返回列表 回復 發帖

打算買N81,有甚麼要注意?

打算買N81,有甚麼要注意?
有甚麼function一定要檢查清楚才可付錢?
這世界是等價的
假如你得到了某些東西,你一定付出了另一些東西,只是你所付出的你未必是你想要甚至你不想擁有
假如你付出了某些東西,你一定得到了另一些東西,只是你所得到的你未必是你想要甚至你不想得到
老實講喇,你系咪一定要買 NOKIA機先??
本人絕對唔系針對這個品牌,
但系它近幾年出既手機都唔系甘 「come」 用。。。
唔系匿度壞就果度壞。。。尤其系 N-series(用緊N-series既唔好插啊)。。。
本人建議你買索尼愛立信反而仲好 d,起碼 d問題都唔會大得去邊喇~
Originally posted by Maxson85 at 2008-5-16 06:32 PM:
老實講喇,你系咪一定要買 NOKIA機先...
唔係一定要NOKIA
只係想要部好D的mp3手機,又聞說Nokia的機(某些型號)會有獨立音樂晶片,而Sony的音樂系列只是有方便開音樂的快捷鍵,所以才打算入NOKIA
又聽說Sony的工程師設計之巧,計算之準可以達至保養期後三個月內壞(起碼相機是,手機不知),所以才打算入NOKIA

[ Last edited by hold_find on 2008-5-16 at 10:59 PM ]
這世界是等價的
假如你得到了某些東西,你一定付出了另一些東西,只是你所付出的你未必是你想要甚至你不想擁有
假如你付出了某些東西,你一定得到了另一些東西,只是你所得到的你未必是你想要甚至你不想得到
Originally posted by hold_find at 2008-5-16 08:02 PM:
只係想要部好D的mp3手機,又聞說Nikon的機(某些型號)會有獨立音樂晶片...
甘盏鬼??
或者香港同马来西亚 d 手机唔同呱。。。
不过我朋友同家姐都系用Nokia手机,我个朋友架机唔知咩事个相机坏左,
我家姐果架新买既唔记得咩music 5610,成日自动关机既。。。
所以搞到我对 Nokia无咩信心左,反而我用索尼爱立信W910i都无咩问题,
个相机买左四个月到而家都无事啊~(之前用 K700i 都无事)
我中意部机既屏幕够大(睇相都爽d)+机身薄(袋系身唔会好明显)+mp3手机~
只系相机既质素麻麻咯,鬼叫它无自动对焦咩~
但系如果你想买mp3手机,索尼爱立信 W系列都唔差吓嚄~
系个耳桶插头唔系用 3.5mm直接插入手机果度麻烦左 d喈~
但系听落个音色质素好好嚄~
其实唔系赶住要既话,买手机唔使急既,
慢慢拣吓先,上网对比吓 d优点与缺点,实唔会后悔买错机吖~

*其实买正机(你地好似叫 “行货”呵?)点都有保障 d既~

[ Last edited by Maxson85 on 2008-5-16 at 10:40 PM ]
Originally posted by Maxson85 at 2008-5-16 10:37 PM:

甘盏鬼??
或者香港同马来西...
sor~打錯字
的確我唔急買呢部手機,同埋已經比較過N81同W910i
令我選N81的原因是它有獨立音樂晶片
Sales亦跟我說是N81有獨立音樂晶片,而W910i所附的耳機較好,所以出來的效果差不多

其實我只係怕剛巧我買那部機有少少問題,即使行貨有得換,買時還是check清楚比較好
這世界是等價的
Originally posted by hold_find at 2008-5-16 11:22 PM:

sor~打錯字
的確我唔急買呢部手機...
明解明解~
如果唔用耳桶聽既話,新款既 NOKIA可能比較優勝~
以前 d NOKIA 手機大聲過隆會出現爆音既情況,
但系近一兩年 d NOKIA 手機改善左好多,
手機本身喇叭既音色可能比索尼愛立信更好更清楚更明亮~
但系用耳桶聽就唔知道 NOKIA 有無得 fight 喇~

個人心得:如果講到相機功能,NOKIA N81可能比較好,
起碼個 3G鏡頭可以用黎自拍,
W910i 個 3G鏡頭就唔得喇~
(用黎當鏡照都還可以,要用 3G鏡頭影相除非你用緊視頻對話)
如果你真系買索尼愛立信,你可以試嚇以下方法黎 check部電話:
系待機畫面時按    右*左左*左*
到時會出現幾項選擇,選「服務測試」>「時間總計」
如果部機系新機既話,個時間顯示會系 0:00:00
證明無人用過黎講電話,甘就唔會買到 con 機,亦即系所謂既復新機~
小心 check清楚先買咯~

[ Last edited by Maxson85 on 2008-5-17 at 02:52 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 手機版 » 打算買N81,有甚麼要注意?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。