<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » [最新消息 11:53]110跨攔---劉翔退出
返回列表 回復 發帖
原帖由 infjlam 於 2008-8-19 01:30 AM 發表

那要看看我32樓那完美《陰謀論》罷

做俾13億人睇o既大龍鳳,最起碼要有我呢個編劇水準,才講得過去~
否則做大戲的劉翔和背後拍板的領導,就真是太遜了罷? ...
此言差乎 , 過左初賽 , 咁場戲幾時做??? 唔通決賽做咩~~
佢地就係要佢係世界人面前做戲 , 尤其那痛苦表情 夾硬試起跑 ,
咁國人一定會話 : 佢咁痛都堅持到最後 , 好型呀 !!!
咁佢咪掂晒羅~~
原帖由 andyho 於 2008-8-19 01:29 AM 發表

內地網民也好,我也好都只是臆測,
但點解有d人連臆測都覺得有問題?
如我所謂,開幕式造假證明國內確有前科。

回你第二點,因為中國人以為金牌多就是中國人抬起頭的象徵。
老實講,南韓4500萬人口攞8面金牌,
論比例我覺得真正 ...
sure no problem

開幕式造假,我亦唔贊同,但某程度仍會體諒(相對其他而言,好小事)
靚妹代唱事件,中國當局就在自我矮化;
中國女體操隊員未夠16歲,我亦有所質疑,
不過美國方面輸打贏要,賽後才提出來!若是美國隊贏了,睇怕就唔會拿出來造文章

討論第二點:
三十幾四十面金牌,還嫌不夠多?
中國人的自尊和自信,竟然還要建基於獎牌的多寡上?
看來中國人的自卑程度,真是要看看醫生了

唔多同意人口和金牌要成正比的說法,
每個國家和民族,都有其獨特性和優越性,
金牌所得多少,只是其中一個指標,
我看不到奧運金牌對國家有太多實質的影響~
原帖由 infjlam 於 2008-8-19 01:49 AM 發表

sure no problem

開幕式造假,我亦唔贊同,但某程度仍會體諒(相對其他而言,好小事)
靚妹代唱事件,中國當局就在自我矮化;
中國女體操隊員未夠16歲,我亦有所質疑,
不過美國方面輸打贏要,賽後才提出來!若是美國隊贏了,睇怕就唔 ...
其實有架 , 運動成績對民族 國家 , 往往有精神亢奮的功能 ,
好的可以令國家定一個高既目標 , 而且拼勁十足的去完成 ,
壞的咪變法西斯羅~~
原帖由 e_e 於 2008-8-19 01:36 AM 發表

此言差乎 , 過左初賽 , 咁場戲幾時做??? 唔通決賽做咩~~
佢地就係要佢係世界人面前做戲 , 尤其那痛苦表情 夾硬試起跑 ,
咁國人一定會話 : 佢咁痛都堅持到最後 , 好型呀 !!!
咁佢咪掂晒羅~~ ...
初賽跑第一,衝完線後扮抽筋好痛苦 (你之前提出那台大龍鳳,亦應做足!)
嘩!只係初賽,還要抽筋,都跑出13秒2
交足貨之餘,冇人會怪佢唔參加決賽o拉
原帖由 infjlam 於 2008-8-19 01:58 AM 發表

初賽跑第一,衝完線後扮抽筋好痛苦 (你之前提出那台大龍鳳,亦應做足!)
嘩!只係初賽,還要抽筋,都跑出13秒2
交足貨之餘,冇人會怪佢唔參加決賽o拉 ...
13秒2都抽咪一樣比人插 ... 你記住喎 , 佢e+係賴腳腱傷患唔係抽筋~~
講傷患可以6個月一起連戲 , 好好多架
如果係傷患 , 咁點扮??? 唔通到終點先仆街咩~~
原帖由 e_e 於 2008-8-19 01:53 AM 發表

其實有架 , 運動成績對民族 國家 , 往往有精神亢奮的功能 ,
好的可以令國家定一個高既目標 , 而且拼勁十足的去完成 ,
壞的咪變法西斯羅~~
就是說中國國家和民族情緒過熱

題外話,
我覺得京奧開幕式有D虛偽,
凸字排版那幕,唔應該做個「和」字,
而係應該個「贏」字
唔理會用乜野手段都好,總之要贏
原帖由 e_e 於 2008-8-19 02:03 AM 發表

13秒2都抽咪一樣比人插 ... 你記住喎 , 佢e+係賴腳腱傷患唔係抽筋~~
講傷患可以6個月一起連戲 , 好好多架
如果係傷患 , 咁點扮??? 唔通到終點先仆街咩~~ ...
劇本睇你點修改o既o者,anyway我就是好反對呢樣野,

我只能說,若劉翔為國家扮傷棄賽(怕輸),就真係中國人o既悲哀
原帖由 infjlam 於 2008-8-19 02:10 AM 發表

劇本睇你點修改o既o者,anyway我就是好反對呢樣野,

我只能說,若劉翔為國家扮傷棄賽(怕輸),就真係中國人o既悲哀
我睇得出你係愛國愛港的 ...
算拉 , 你都係唔好同我ed 反中亂港獨台崇韓親日 既人渣行咁近拉
原帖由 e_e 於 2008-8-19 02:16 AM 發表

算拉 , 你都係唔好同我ed 反中亂港獨台崇韓親日 既人渣行咁近拉
點止...仲有反美反俄親非.....
原帖由 e_e 於 2008-8-19 02:16 AM 發表

兄台放心,
在好多人眼中,我都係反中亂港親日o既人渣之一

雖然已經out out地,但都要講句:“Why so serious
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » [最新消息 11:53]110跨攔---劉翔退出

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。