<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 【每日一篇好文區】 » [好文] 「有意思」仔仔的砌圖
返回列表 回復 發帖

[好文] 「有意思」仔仔的砌圖

呢個係發生係我朋友身上既故事,

我有一對有錢既夫婦朋友,有一日佢地要去一個好大形既 Ball ,
咁佢地就安排曬D“食蕉”、司机、工人加班,重有保母,
因為佢地有個2歲半既仔!

但係當佢地化緊妝,著緊“踼死兔”既時候,
佢地個仔仔就走入呢,見到佢地化曬妝,
就知佢地要去街,個仔仔又要一齊去!

但係邊有人去 Ball 帶個仔去呀!
係呢個時候個爸爸就除手攞咗張世界地圖,
將佢C爛咗,就同仔仔話

爸:「如果仔仔砌得反張世界地圖,爸爸就帶你去啦!」

爸爸心想:「連我都未必砌得反啦,仔仔香港地圖都未見過添,重講世界地圖!」

當佢地夫婦又去化妝,著“踼死兔”既時候,
仔仔就攞住張砌好既世界地圖呢,
爸爸就好驚奇咁問,

爸:「仔仔你點知澳洲係呢到架,又點知欧洲係呢到架,重有亜洲同.....」

仔:「爸爸乜澳洲呀?我砌反我自己之嘛!」

原來呢張世界地圖後面係仔仔張相,正式呢講呢張其實係仔仔張相!

大家明嗎!?

[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-4-3 at 02:16 PM ]

240 x 320 PIXEL下載

其實呢個story既意思幾深遠下

key point:
"砌返自己"

[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-4-3 at 02:05 PM ]
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-4-3 02:04 PM:
其實呢個story既意思幾深遠下

key point:
"砌返自己"

[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-4-3 at 02:05 PM ]
重有呢?
砌返自己.....係佢daddy, mommy既位置
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-4-3 02:15 PM:
砌返自己.....係佢daddy, mommy既位置
砌好自己,你咪得到全世界囉!
Originally posted by Lincoln at 2005-4-3 14:22:

砌好自己,你咪得到全世界囉!
又係喎
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 【每日一篇好文區】 » [好文] 「有意思」仔仔的砌圖

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。