<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 網上票選演技最差花旦,ericliu 點評?
返回列表 回復 發帖

網上票選演技最差花旦,ericliu 點評?

最索花旦唐C        

無綫幾年前開始出現小生花旦離巢潮,搞到青黃不接。無綫把心一橫,將一班二三線女星捧上一綫,可惜有好多評論認為佢哋演技幼嫩,始終未夠火喉。近日有網民搞咗個「十大花旦演技最差」選舉,而家嘅五強走勢如下:
第五位:王君馨
查看相片

網民認為王君馨演技有啲浮誇,有時又冇乜表情,再加上佢一開埋聲真係頂唔順。其實亦有唔少網民支持王君馨,特別係前年播出劇集《心理追兇Mind Hunter》中,君馨飾演雙面人變態連環殺手汪海澄,令觀眾留下深刻印象。
第四位:田蕊妮
查看相片

當年田蕊妮喺劇集《鬼同你OT》入面嘅生鬼演出,加上同胡定欣嘅一場「神同步」,獲得網民力讚。不過自《來自喵喵星的妳》開始,網民開始覺得佢嘅演技太浮誇,令人反感。
第三位:朱晨麗
查看相片

曾奪無綫萬千星輝頒獎典禮「最佳女配角」嘅朱晨麗,近年開始上位,仲喺上年嘅劇集《特技人》擔正做女一。雖然佢有份主演嘅劇集唔算多,不過唔少人都認為佢演技同口音都需要時間再磨練。
第二位:蔡思貝
查看相片

出道短短幾年,蔡思貝已經多次擔正做女主角,由初期飾演「衝動性格」嘅角色,指佢演技生硬及高音刺耳嘅聲線令人煩厭,被劣評如潮。不過去到《踩過界》同《大帥哥》之後,唔少觀眾都認為佢演技進步不少,睇得出佢啲語氣、聲線和速度都落咗唔少苦功,但就認為佢始終未夠班。
第一位:唐詩詠
查看相片

第一位就係視后唐詩詠,唔少網民認為佢表情、語氣單一,無用心機去體會個角色嘅內心就開工。亦有網民話睇完唐詩詠拍過嘅劇集,對佢所演過嘅角色完全冇特別印象,更認為佢根本擔唔起女一。
最索花旦唐C        

無綫幾年前開始出現小生花旦離巢潮,搞到青黃不接。無綫把心一橫,將一班二三線女星捧上一綫,可惜有好多評論認為佢哋演技幼嫩,始終未夠火喉。近日有網民搞咗個「十大花 ...
自拍男 發表於 2019-5-30 09:21 PM
1、2、3、5跟我入房試吓戲先
ericliu 發表於 2019-5-30 09:32 PM
齋全昭入我房試吓戲先
大台好嘅演員已經走咗7788
剩返落嚟果d會好得去邊啦
大台好嘅演員已經走咗7788
剩返落嚟果d會好得去邊啦
kenlabs 發表於 2019-5-30 10:03 PM
蜀中無大將,元老作先鋒      
ericliu 發表於 2019-5-30 09:32 PM
1、、3、5跟我入房試吓戲... 除衫比叔叔驗身先
胡生 發表於 2019-5-30 11:16 PM
FYY 除衫比胡生驗身先
胡生 發表於 2019-5-30 11:16 PM
其實2長髮唔係差
田蕊初出道好大波
任何時候,佢都唔係我杯茶
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 網上票選演技最差花旦,ericliu 點評?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。