<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 討論一下互聯網歷史
返回列表 回復 發帖
元老竟然無留底?
ericliu 發表於 2019-7-30 08:42 AM
果陣時網上係多野睇到無窮無盡 , 電腦點又咁多容量???

我大膽D講句 , 果陣你去D咸網會有D越咸網既廣告彈出黎 ,
包括人獸  戀童D犯法野(我咁正直 , 當然咁按落去拉)

係有少少無法無天架拉 , 所以後來先禁到咁勁 ;
其實08希哥事件果陣 , 都唔係最鬆果時 ,
至少要花5-6粒鐘 , 先搵到SEED下載 ... 劉嘉玲果D仲易搵

果陣搜 "章子怡" "裸體" 都唔少野睇拉 ... E+??
合成圖都好難搵 ...

係呢 , 想做一統計 ... E兄係幾時開始用互聯網???
我要到97上中學先接觸到 , 99年屋企先有(同年開始睇AV)
01年先開始有自己既電腦 ...

即係99年之前我錯過左咩野 , E兄可唔可以講一下???

我大膽D講句 , 果陣你去D咸網會有D越咸網既廣告彈出黎 ,

...
迦樓羅女王 發表於 2019-7-30 06:05 PM
我諗差唔多,確實我唔係好記得,都係down下歌為主,嗰陣玩單機遊戲多,老翻事業最犀利嗰陣,成日玩天堂鳥出嘅H game,咁第一代嘅RPG都有玩嘅,仙劍、金庸群俠傳嗰D,嗰陣上網冇乜用,咸碟都係同學開心share,我諗真係多上網就係開始有online game嘅出現。
岩岩開始用電話線駁 28.8K modem 上網
電騙男 發表於 2019-7-29 10:28 AM
1994年互聯網用戶得2m , 佔全球人口0.04%(萬分之四)
xx男仲要係93年就上 ... 好勁呀 !!!
1996年買人生第一部電腦,萬三蚊不過好垃圾
電騙男 發表於 2019-7-29 09:27 AM
99年底start有電腦..砌左3.4千蚊到..用window 98上網...萬三蚊貴得離普

...
迦樓羅女王 發表於 2019-7-30 06:05 PM
99年屋企先有...用56k上網..最記得接線d聲好嘈 no.1個上網j女星係鐘麗堤..果時流行東方魅力網.鐘麗堤脱衣片.脱靜t-back..睇到扯哂旗...
我諗差唔多,確實我唔係好記得,都係down下歌為主,嗰陣玩單機遊戲多,老翻事業最犀利嗰陣,成日玩天堂鳥出嘅H game,咁第一代嘅RPG都有玩嘅,仙劍、金庸群俠傳嗰D,嗰陣上網冇乜用,咸碟都係同學開心share,我諗真 ...
ericliu 發表於 2019-7-30 07:29 PM
我99年底start部電腦容量好低..玩唔到game..睇老翻咸碟多
99年底start有電腦..砌左3.4千蚊到..用window 98上網...萬三蚊貴得離普
胡生 發表於 2019-7-31 01:22 PM
喟 !!! 大家千歧唔好話比人知 , xx男十幾年前做左老襯 , 用13k買左部電腦呀 !!!
喟 !!! 大家千歧唔好話比人知 , xx男十幾年前做左老襯 , 用13k買左部電腦呀 !!!

迦樓羅女王 發表於 2019-7-31 05:13 PM
可能 xx男有錢仔呢
可能 xx男有錢仔呢
胡生 發表於 2019-7-31 05:16 PM
第一次砌機,總要比人呃,當交學費
第一次砌機,總要比人呃,當交學費
自拍男 發表於 2019-7-31 05:38 PM
我去台灣之前都比人呃左去買個8K既電腦 ...

因為果陣電腦都係阿媽買比我多 , 佢仲叫個同事陪有選電腦 ,
條友選左個8K既 ... 咁我無得SAY NO架麻 , 咪話好羅 ,
點知老母見到要8K就走數 , 要自己啃 ...

我自己啃係OK架 , 咁你就唔好搵條友去夾我買拉 !!!
我半個月後就去台灣 , 每年新年+暑假都係返香港唔夠4個月 ,
我買咁貴做咩???

最勁既係過左兩三年 , 佢又話怕有塵就拆左個機殼 ,
用濕毛巾抹電路板 ... 我返來果陣 , 部電腦功力就跌剩3-4成
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 討論一下互聯網歷史

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。