<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » XX男 » 港人瘋狂赴台,thick_plastic 點評?
返回列表 回復 發帖

港人瘋狂赴台,thick_plastic 點評?

民主國家梗係多人去啦

台經辦網上預約辦理赴台文件 10月中前爆滿
更多

台北經濟文化辦事處(下稱台經辦)周一(3日)推出網上預約系統,以便港人在預約辦理赴台文件,推出不足2天名額已滿,目前今年10月19日前的各時段皆已額滿。
陸委會周三(5日)指,為配合防疫,台經辦改以電話預約方式受理案件,避免出現人潮聚集情況。不過,相關申辦文書驗證案件數近半年明顯增加,為方便民眾辦理,遂增設網路預約系統,加快處理速度,緊急或急難案件優先處理。有報道指,目前由台灣派駐的台經辦人員僅12人,部分人士簽證將陸續到期,最後到期日為明年中。陸委會表示,人事安排依相關程序辦理,台經辦如常運作。
台經辦預約服務系統的文件申請類別分為簽證、護照及文件證明等3項;在文件證明類別則分為移民、學生、商業及一般共4類。
共匪最鍾意去西方民主國家,異曲同工
台灣乜都平, 醫療又好, 搵夠錢過去退休係唔錯的選擇
thick_plastic 發表於 2020-8-7 09:34 AM
台灣野好貴、人工又低,勝在樓價冇香港咁貴,最緊要有民主選舉
thick_plastic 發表於 2020-8-7 09:34 AM
而隆胸業興旺
矽膠業興旺
共匪最鍾意去西方民主國家,異曲同工
電騙男 發表於 2020-8-6 11:33 AM
支那人最鍾意去咩國家?? 段估都唔係俄羅斯北韓啦
yahoo33 發表於 2020-8-7 10:49 PM
中東、非洲難民連中國、俄羅斯、東歐都唔肯去,指定要去西歐國家
yahoo33 發表於 2020-8-7 10:49 PM
其實駛咩估得咁複雜???

人口往高收入地區遷移 , 基本係千古不變 ... 係冷戰時期 ,

好多中亞人口都遷往莫斯科 ; 早期(朴正熙前) , 好多南韓人都想去北韓

西歐D雞雞好多來自中東  東歐 , 美國好多雞雞都係來自東歐  南美
(解釋一下 , 因為審美唔同 , 東亞囡囡永遠唔會成為美國主流) ,
阿拉伯油國好多工人來自印度  伊朗 ...

香港都好多賓賓 , 唔通菲律賓唔係民主國家???
中東、非洲難民連中國、俄羅斯、東歐都唔肯去,指定要去西歐國家
港燦男 發表於 2020-8-7 11:00 PM
唉 ... 你唸野可唔可以睇下地圖先???

中東  非洲點計 , 去歐洲都係最近 , 俄羅斯又凍又唔近  經濟又唔好 ,
點解要去呢???

去中國同美國既直線距離 , 其實基本一樣 ...
加上上面講過 , 佢地都係計收入姐 , 咁一樣成本就當然去美國拉 ...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » XX男 » 港人瘋狂赴台,thick_plastic 點評?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。