<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 男士有事業基礎,是否能夠給另一半幸福[樂+]
返回列表 回復 發帖

男士有事業基礎,是否能夠給另一半幸福[樂+]

大家有什麼看法

[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-5-4 at 12:12 PM ]
Shing
your question is too general, it really depends on so many things.
for example .....if  she wants to have a high level living standard.. is that  the money u making good enough for both of u ?  Or can u guarantee your job for the next ten yrs......!!!
Originally posted by Jho808 at 2005-5-3 11:54 AM:
your question is too general, it re...
但往往都想人錫
Shing
Originally posted by Shing at 2005-5-3 09:56 AM:
大家有什麼看法
我覺得唔一定﹐反而女仔最希望係另一半關心同錫佢…其實咁樣已經幾幸福ga la
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
Originally posted by Shing at 2005-5-3 09:56 AM:
大家有什麼看法
男士有事業基礎,好過D人乜都唔做
想個女朋友養佢好咩...!!!!
幸褔:睇下你點對佢....其實女仔好容易
覺得幸褔.....一個電話關心或小禮物
咁實好過無嘅
大家有什麼看法
其實無咩關係, 就算你有李超人事業上咁成功,但唔理會另一半既感受...咁佢都係唔會幸福
可多屋村家庭都係好幸福的, 甚至比有$人家更幸福
(有$=有幸福) 呢個係城市人既通病, 要改喇 (尹天仇語氣)
當然,起碼要夠生活費

[ Last edited by JCer on 2005-5-4 at 12:27 AM ]
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
我嘅答案係: certainly!
先將問題基建喺"想令到另一半幸福"方面,假如有一個男人好愛佢另一半,但係只有"心有餘力不足",只係得關心同愛錫係並唔足夠嘅,唔係話女人拜金,而係愛一個女人想佢幸福,唔通只係同佢"剩行街食茶餐廳買份三兩百蚊嘅禮物比佢天時暑熱天寒地凍都等巴士迫地鉄"就再加 d 疼錫關心就叫做愛佢?係!女人當愛一個男人係唔會介意,但係如果個女人跟住自己但係自己根本無本事照顧佢,咁試問又點令自己個女人幸福?雖則話"有情飲水飽",但又有無聽過"貧賤夫妻百事哀"?女人對物質唔係無要求,只不過面對無能力負担嘅另一半可以點要求?人最basic係希望另一半對自己付出真心,但係對另一半有所期望亦係一個不爭嘅事實;男人,浪漫除咗花心思之外,$亦係好重要嘅一環......唔係話有錢萬能,只不過有錢可以令到自己另一半美夢成真!
(其實仲有好多理據,包括另一半屋企人、朋友......etc)

*男仕們,比心機努力揾錢令自己另一半幸福吧!
大家有什麼看法
咁要睇你對幸福既睇法

冇錯, 有事業可以等佢有好既生活或者虛榮心

但係有事業既好多都會無意間忽略左另一半感受

.........真係..............

梗係唔可以兩果都有...........
男士有事業基礎,是否能夠給另一半幸福[樂+]  

~這意思是否有分+????

因本人第一次+分
Shing
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 男士有事業基礎,是否能夠給另一半幸福[樂+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。